Tom Hiddleston si zahrá šarmantného kňaza v dramatickom seriáli „The Essex Serpent“.

Apple TV+ oživí gotický román Sarah Perry z roku 2016 „The Essex Serpent“. Tento seriál, ktorý obsahuje veľké mená aj nováčikov, si určite nenechajte ujsť.

„The Essex Serpent“ sleduje vdovu Coru Seaborne, ktorá sa presťahuje z viktoriánskeho Londýna do malej dedinky v Essexe. Bez svojho násilníckeho a dnes už zosnulého manžela si vychutnáva svoju novo nájdenú slobodu skúmaním záhad okolo mýtického morského hada, ktorý sa vrátil do oblasti. Počas tejto doby sa stretáva s Willom Ransomom, vikárom, ktorý neverí v takéto stvorenie.

V hlavných úlohách seriálu The Essex Serpent si zahrajú Claire Danes (Homeland) a Tom Hiddleston (Loki/Avengers, The Night Manager), pričom Danes preberá rolu Keiry Knightley. Knightley, ktorá bola pôvodne obsadená v auguste 2020, musela odstúpiť kvôli rodinným problémom. Hiddlestona uvidíme v roli Willa Ransomea, sexi vikára a dôveryhodného vodcu malej anglickej dediny. Ku Claire Danes a Tomovi Hiddlestonovi sa v sérii pripájajú Deepica Stephen a David Streames. Streames je herec a režisér, ktorý sa objavil vo filme Mercy, ako aj v epizódach The Bill, London’s Burning, Grange Hill a EastEnders.

Okrem románu The Essex Serpent existuje možnosť, že aj iné diela Sarah Perry by mohli byť predlohou pre ďalšie seriály. Autorka má ďalšie dve knihy nesúvisiace s The Essex Serpent, medzi ktoré patrí jej debutový román After Me Comes The Flood a Melmoth.

The Essex Serpent bude mať 6 častí a vidieť ho budeme na Apple TV+ niekedy v roku 2022.

Viac o téme: #appletv #clairedanes #theessexserpent #tomhiddleston