Piata séria obľúbeného seriálu o britskej kráľovskej rodine „The Crown“ príde už v novembri 2022.

Zlatý glóbus a mnoho ďalších ocenení získala historická dráma „The Crown“ o panovaní kráľovnej Alžbety II v Spojenom kráľovstve. Natáčanie novej série začalo v lete 2021.

Po Olivii Colman prebrala rolu kráľovnej Imelda Staunton (Cranford, Harry Potter). K Staunton sa v 5. sezóne pridávajú Jonathan Pryce (The Two Popes) ako princ Phillip a Lesley Manville (World on Fire) ako princezná Margaret. Elizabeth Debicki (The Night Manager) hrá princeznú Dianu po boku Dominica Westa (The Pursuit of Love) ako nového princa Charlesa. Jonny Lee Miller si zahrá najnovšieho premiéra seriálu, Sira Johna Majora, pričom Khalid Abdalla (Hanna) nedávno obsadil postavu Dodiho Fayeda.


Netflix

Netflix zverejnil odkaz pre fanúšikov seriálu s Imeldou Staunton na scéne The Crown. Odhaľuje, že 5. séria bude mať premiéru na Netflixe v novembri 2022. 10 nových epizód sa bude zaoberať tým, čo je v živej pamäti vnímané ako najťažšie desaťročie kráľovskej rodiny, vrátane množstva manželských rozchodov a škandálov, požiaru na hrade Windsor a smrti princeznej Diany v roku 1997.

Posledná sezóna The Crown potom nasledovať koncom roka 2023, pričom prerozpráva kráľovský príbeh po roku 2000.

Viac o téme: #5seria #november2022 #thecrown