Pre fanúšikov Jurského parku prichádza tento rok ďalšie pokračovanie obľúbenej franšízy „Jurassic World Dominion“.

Jurassicpark fandom com

Jurassic World Dominion je pripravovaný americký sci-fi dobrodružný film režiséra Colina Trevorrowa, ktorý napísal scenár spolu s Emily Carmichael. Ide o pokračovanie Jurského sveta: Fallen Kingdom z roku 2018. Je to šiesty film z filmovej série Jurský park a bude slúžiť ako záver celej ságy Jurský svet.

Film sa odohráva štyri roky po udalostiach z filmu Jurassic World: Fallen Kingdom, v ktorom boli geneticky upravené dinosaury vydražené spoločnosťami po celom svete, zatiaľ čo iné boli pustené na pevninu USA.

Jeff Goldblum uzavrel poslednú kapitolu Jurassic franšízy vyhlásením, že ľudia sa budú musieť naučiť koexistovať s dinosaurami, a hoci je zápletka tejto trilógie držaná pod prikrývkou, dá sa predpokladať, že sa bude zaoberať dôsledkami „padlého kráľovstva“. Veľkou správou je, že pôvodné hviezdy Laura Dern a Sam Neill sa vracajú spolu s Goldblumom, Bryce Dallas Howardom a Chrisom Prattom.


Jurassic World

Uvedenie Jurassic World Dominion do kín je naplánované na 10. júna 2022 v IMAX, RealD 3D a Dolby Cinema od Universal Pictures.

Viac o téme: #2022 #franšíza #jurassicpark #jurassicworld #jurassicworlddominion #kino