GABRY PONTE, LUM!X a PREZIOSO spolupracovali na skladbe Thunder.

Renáta Tomášová, Warner Music CZ

Na skladbe Thunder sa zišli doslova dve generácie hudobníkov. Na jednej strane holandský mladík Luca Michlmayr fungujúci pod pseudonymom LUM!X a veteráni Giorgio Prezioso a Gabriel Ponte, ktorí svoju kariéru odštartovali už v deväťdesiatych rokoch.

Prezioso je považovaný za talentovaného DJa, čo potvrdil v mnohých špecializovaných súťažiach, Gabry Ponte patrí k najznámejším producentom tanečnej hudby z Apeninského polostrova. Preslávil sa ako člen projektu Eiffel 65, s ktorým nahral hit Blue (Da Be Dee). V roku 2014 ho špecializovaný magazín DJ Mag zaradil do prehľadu Top 100 najpopulárnejších DJov. Jeho najznámejšími sólovými singlami sú skladby Beat On My Drum s hosťujúcim Pitbullom a letný hit z roku 2014 Buonanotte Giorno.

Track Thunder vyšiel už minulý rok na jar, ale ako sa dnes bežne stáva, záujem o túto skladbu kulminuje až v týchto dňoch. Mimochodom, nie je to prvá spolupráca dua LUM!X a Ponte. V roku 2019 spoločne vydali skladbu Monster, ktorá má dnes na Spotify cez 200 miliónov prehraní. Thunder sa tomuto počtu blíži…


WMG, Dance and Love (v mene spoločnosti GEKAI); Downtown Music Publishing a spolky vlastníkov práv na hudbu (4)

Viac o téme: #gabryponte #lum-x #Prezioso #Thunder