RTVS pripravila veľké zmeny v novej sérii relácie Tajomstvo mojej kuchyne.

Filip Púchovský, RTVS

Divácky obľúbená relácia RTVS Tajomstvo mojej kuchyne prinesie v novej sezóne na televízne obrazovky hneď niekoľko noviniek. Premiérovú reláciu z ďalšej série uvidia diváci na Jednotke už v nedeľu 30. januára o 18.15 h a okrem skvelých receptov prinesie veľké zmeny v zložení kuchárskeho tímu.

Relácia Tajomstvo mojej kuchyne sa dlhodobo teší veľkej diváckej popularite. Po odchode Kamily Magálovej sa divákom počas uplynulého roka prihovárali Robo Papp a Gabo Kocák. Aj napriek skvelým receptom divákom chýbala v kuchyni ženská ruka a tak sa tvorcovia relácie rozhodli v novej sérii pre zmenu. Po boku šéfkuchára Gaba Kocáka sa každý mesiac objaví dáma, s ktorou budú spoločne pripravovať nové aj tradičné recepty. Vo februári bude tvoriť tandem s Gabom moderátorka Katka Brychtová.

V súvislosti s pripravovanými zmenami sa divákom už nebude prihovárať spevák a vynikajúci kuchár Robo Papp. „Veľmi si vážime spoluprácu s Robom a ďakujeme mu za osvieženie a originálne nápady, ktoré do relácie počas uplynulého roka priniesol. Rovnako sa budeme tešiť na jeho prípadné hosťovanie v relácii v budúcnosti a prajeme mu všetko dobré a veľa úspechov v práci aj v súkromí,“ vyjadrila sa dramaturgička relácie Adriana Hanzelová.

„Reláciu Tajomstvo mojej kuchyne som opustil po vzájomnej dohode s tvorcami relácie. Diváci boli zvyknutí na dámsku prítomnosť v kuchyni a na viac klasických receptov, ktoré nie sú mojou parketou, keďže som doma viac v „modernej gastronómii“. Rozišli sme sa v dobrom a teším sa na ďalšie spolupráce s RTVS. Tvorcom relácie ďakujem za veľa nových zážitkov a skúseností a Katke s Gabom prajem veľa zábavy a dobrých receptov,“ dodal Robo Papp.

Spoluprácu s Robom si užil aj jeho kolega Gabo Kocák: „S Robom sa poznáme dlho a je to skvelý človek. Za seba môžem povedať že to bol skvelý rok s ním, veľa pekných situácií a môžem povedať aj skvelých receptov. To, čo predviedol ako amatérsky kuchár, mu môže závidieť každá gazdinka. Ďakujem za túto skúsenosť, za pekné a inšpiratívne chvíle strávené spoločne a viem že on sa nestratí, pretože je srdciar.“

V novom koncepte sa každý mesiac predstaví dáma, ktorá bude variť po boku šéfkuchára Gaba Kocáka. Diváci a diváčky sa tak môžu tešiť nielen na inovatívne, ale aj tradičné domáce recepty šikovných gazdiniek. Vo februári bude žezlo v rukách Katky Brychtovej. Dvojica privíta v kuchyni aj zaujímavých hostí. Medzi nimi napríklad aj víťaza šou Pečie celé Slovensko Miroslava „Miňa“ Macuľu.

„Katka je strela, takže určite to bude zaujímavé. Je šikovná pekárka a prinesie so sebou do relácie nový vietor v rámci pečenia, na čo sa určite môžu tešiť najmä diváčky Tajomstva mojej kuchyne,“ vyjadril sa šéfkuchár Gabo Kocák.

„Som veľmi vďačná za túto príležitosť. Spolupráca s celým tímom bola pre mňa veľkým zážitkom. Gabo je skvelý kuchár, vtipný a šarmantný muž, takže sme si to spolu v kuchyni užili. Jeho polievky i mäská boli skvelé! A pečenie s Miňom, víťazom šou Pečie celé Slovensko, to bola absolútna delikatesa. Urobil najlepšie piškótové cesto, aké som kedy jedla. Diváci sa teda rozhodne majú na čo tešiť,“ vyjadrila sa Katka Brychtová.

Ďalšou drobnou novinkou tejto jari bude výber receptov v relácii. „Vo významnej miere sa chceme vracať k takmer zabudnutým klasikám, k dobrotám, ktoré sa už z našich moderných kuchýň vytratili, no každý z nás si na nich rád pochutí. A tak sa Gabo s nadšením sebe vlastným pustí do prípravy Kapustníkov z Zuckermandlu, Demikátu či Viedenskej roštenky a naši hostia v tomto smere tiež nesklamú,“ doplnila dramaturgička Adriana Hanzelová.

Premiérovú časť Tajomstva mojej kuchyne s Gabom Kocákom a Katkou Brychtovou uvidia diváci už v nedeľu 30. januára o 18.15 h na Jednotke.

Viac o téme: #gabokocak #katkabrychtov #novinka #RTVS #tajomstvomojejkuchyne