Memorabílie Johna Lennona a The Beatles sa budú predávať ako NFT.

Najstarší syn Johna Lennona Julian sa chystá predávať rad nezastupiteľných tokenov (NFT) s digitalizovanými kúskami pamätných predmetov Lennona a Beatles z jeho osobnej zbierky. Online aukcia sa uskutoční na Julien’s Auctions 7. februára, pričom Julian Lennon ponúkne hudobným fanúšikom možnosť „vlastniť kus hudobnej histórie“.

Zatiaľ čo Julian si ponechá fyzické predmety zo svojej zbierky, záujemcovia budú mať možnosť kúpiť si v aukcii verzie pamätných predmetov NFT. Každý predmet, ktorý bude prezentovaný ako audiovizuálny zberateľský predmet, bude obsahovať rozprávanie Lennonovho syna a snímky predmetného predmetu.

Zbierka NFT obsahuje ručne písané poznámky Paula McCartneyho z písania „Hey Jude“, ktorý bol pôvodne napísaný pre Juliana, aby ho utešil v čase rozvodu Johna a Cynthie Lennonových. Ponuka za tento NFT začína na 30 000 USD (22 258 GBP). Medzi ďalšie položky patrí afganský kabát, ktorý mal na sebe John Lennon vo filme Beatles Magical Mystery Tour, gitara Gibson Les Paul, ktorú zosnulý umelec daroval svojmu synovi a čierny plášť, ktorý mal Lennon vo filme Help!.

Časť výnosov z predaja tejto kolekcie NFT – ktorú si môžete pozrieť tu – bude v prospech nadácie Juliana Lennona White Feather Foundation.

 

„Tieto osobné veci som zbieral asi 30 rokov a už som mal dosť toho, že sú zamknuté v trezore, kde som ich musel držať, pretože som nechcel, aby sa poškodili. Vlastne som sa cítil veľmi zle z toho, že som nechal všetky tie veci pod zámkom, a cítil som, že je to jedinečný spôsob, ako pokračovať v otcovom odkaze a ukázať ľuďom zbierky, ktoré mám, a prostredníctvom videí a rozprávania dať ľuďom trochu viac, než by normálne dostali a počuli niektoré príbehy, ktoré ešte nepočuli v novej umeleckej forme a inom médiu. 

Ide o pomalé zavádzanie niekoľkých položiek v priebehu približne budúceho roka. Tento rok mám veľa projektov, vrátane nového albumu a tieto položky súvisia s niekoľkými z nich. Nemôžem povedať oveľa viac – pochopíte prečo, keď sa to stane. Prvé vydanie bude 8. apríla a bude vás informovať o budúcej kampani.“ povedal Julian Lennon.

Ďalšou novinkou The Beatles je, že tento víkend sa v kinách IMAX v Londýne a v USA bude premietať ikonický strešný koncert kapely z roku 1969.

Viac o téme: #aukcia #johnlennon #julianlennon #NFT #zbierka