Bábkové divadlo oživuje svoj priestor. Stavebné práce bežia naplno.

Mgr. Lucia Forman

Bratislavské bábkové divadlo (BBD), ktoré je v správe Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), prechádza rozsiahlou rekonštrukciou zvonku i zvnútra. Kompletne vynovené bude foyer, javisko i hľadisko. Divadlo bude mať aj úplne nové svetelné, zvukové a javiskové technológie. Rekonštrukcia bude ukončená v roku 2023.

„Stavebné práce sa po peripetiách opätovne rozbehli v auguste 2021. Veríme, že tentokrát to už pôjde až do zdarného konca a mladý divák si po 14 rokoch bude môcť pozrieť výnimočné predstavenia opäť na domovskej adrese na Dunajskej ulici,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Rekonštrukcia pozostáva z obnovy pôvodnej administratívnej budovy a výstavby novej divadelnej sály a foyer vo dvore. Aktuálne je dokončená základová doska a vytiahnuté murivo na 1. nadzemnom podlaží. Pokračuje sa debnením stropu a prípravou na položenie strechy.


BratislavskyKraj

„Zrekonštruované divadlo nebude pasívnou budovou, bude viac presvetlené, otvorené divákovi a prístupné aj na iné aktivity ako klasické divadlo. Deti budú mať k dispozícii priestory, kde sa budú môcť stretnúť s tvorcami, ktorí divadlo robia, ďalej detskú kaviareň, cukráreň či tvorivé dielne,“ ozrejmila Svetlana Waradzinová, riaditeľka odboru kultúry BSK.

Aktuálne si predstavenia BBD môžete pozrieť v priestoroch Radošinského naivného divadla, kde hrá od 1.11. 2021.

Viac o téme: #Bratislava #bratislavskebabkovedivadlo #rekonštrukcia