Skutočný príbeh „JEDNOU SE POTKÁME“ rozpráva o živote a láske talentovaného šéfkuchára.

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind

Skutočný príbeh talentovaného šéfkuchára, ktorého ambície a spoločenský nátlak donútia opustiť svoju spriaznenú dušu v Mexiku a vydať sa na neistú cestu do New Yorku, v ktorom sa jeho život nenávratne zmení. Epický príbeh lásky dvoch mužov z mexického vidieka odohrávajúci sa počas niekoľkých desaťročí.

Talentovaný šéfkuchár Iván sa v gay bare na mexickom vidieku zoznámi s Gerardom, do ktorého sa bezhlavo zamiluje. Keď sa Ivánova rodina dozvie o ich tajnom vzťahu, ambície a spoločenský tlak mladého otca donútia opustiť svoju spriaznenú dušu aj milovaného synčeka a vydať sa na neistú cestu do Spojených štátov. V New Yorku naňho však čaká osamelý život plný prekážok, ktorým tu čelí každý prisťahovalec. Iván si čoskoro uvedomí, že za svoje riskantné rozhodnutie zaplatí viac, než si kedy dokázal predstaviť.

Na Oscara nominovaný celovečerný debut Heidi Ewingovej (Jesus Camp, najlepší dokumentárny film roku 2006) je inšpirovaný skutočným príbehom lásky dvoch mužov, ktorý preklenuje niekoľko desaťročí. Film získal na festivale Sundance ocenenie NEXT Innovator a cenu divákov za rok 2020.

Viac o téme: #HBO #jednousepotkame #nezabudnemnateba