Calum Scott ďalšou hviezdou LOVESTREAM FESTIVALU v Bratislave.

Andrea Čurná

Aktuálna hviezda britského popového sveta Calum Scott vystúpi na LOVESTREAM FESTIVALE v záverečný deň, nedeľu 12. júna 2022. Spevák s výnimočným hlasom a autentickými textami skladieb sa do povedomia svetovej verejnosti dostal vďaka účasti v súťaži Britain’s Got Talent, v ktorej získal „zlatý bzučiak“ od popredného odborníka na popmusic Simona Cowella.

„Za celý čas, čo som v tejto šou, som nepočul muža s takým talentom, ako máš ty,“ povedal v roku 2016 o Calumovi Scottovi Simon Cowell a pokračoval: „Vážne. Tvoja verzia tejto skladby (pozn. Dancing on My Own) bola senzačná, a to mi ukázalo, že si viac ako spevák, si umelec a práve preto si to dostal (pozn. zlatý bzučiak).“ Ihneď po odvysielaní relácie stúpol počet fanúšikov speváka na jeho sociálnych sieťach o viac ako 25 tisíc a talent v priebehu nasledujúcich rokov iba potvrdil. V súčasnosti má Calum Scott niekoľko platinových ocenení, miliardy kombinovaných streamov po celom svete a patrí k absolútnej špičke interpretov.

Calum Scott prinesie na LOVESTREAM FESTIVAL ďalší nezabudnuteľný zážitok pre každého návštevníka. „Jeho emócia je autentická, jeho schopnosť prerozprávať cez hudbu príbeh zanecháva v každom návštevníkovi koncertu správu, ktorá rezonuje,“ zaznieva z recenzií jeho koncertov. Britský spevák sa naviac nebráni nechať priechod svojím emóciám aj počas koncertu. Nie je nič nezvyčajné ho vidieť plakať pri skladbe. Svoje vnútorné konflikty, ktoré spracoval napríklad vo forme balady „If Our Love is Wrong“, dáva najavo aj pri živom vystúpení. Naviac dokáže strhnúť dav skvelými popovými skladbami ako „Give Me Something“, pri ktorých doslova skáče po pódiu a užíva si svoj život.

V lete 2021 vydal ďalšiu hitovku „Where Are You Now“, ktorú pripravil spoločne s belgickým umelcom Lost Frequencies, ktorý vystúpi na LOVESTREAM FESTIVALE o deň skôr. Skladba sa stala ďalším veľkým hitom na niekoľko mesiacov a len na YouTube má viac ako 42,5 milióna videní.

LOVESTREAM FESTIVAL ohlásením Caluma Scotta definitívne potvrdzuje status najväčšieho hudobného podujatia na Slovensku, a to nielen v roku 2022. Počas troch dní (10. až 12. júna 2022) vystúpia na štadióne Tehelné pole (Národný futbalový štadión) v Bratislave zahraničné hviezdy ako Red Hot Chili Peppers, Dua Lipa, Calum Scott, Lost Frequencies, Zoe Wees, Zara Larsson, ale aj top interpreti zo Slovenska a Čiech – IMT Smile, Lucie, Kryštof, Inekafe, Horkýže Slíže, No Name, Heľenine Oči či Čechomor. Naviac, ešte stále nie sú zverejnení všetci účinkujúci. Ďalšie meno ohlásia organizátori čoskoro.


Calum Scott

Calum Scott
Debutový album britského umelca, speváka a skladateľa Caluma Scotta Only Human obsadil prvú priečku v streamingovej službe iTunes vo viac ako 20 krajinách, predal viac ako milión nosičov a dosiahol viac ako miliardu kombinovaných streamov. Naviac, jeho hitový singel „You Are The Reason“ je platinový s viac ako 1 miliardou streamov po celom svete.

Billboard o spevákovi napísal: „Scottov úžasne čistý hlas je dostatočne výrazný sám o sebe, ale jeho texty na každej zo skladieb (albumu) sú zraniteľné a surové.“ The Huffington Post doplnil: „Calum Scott robí pôsobivý rozruch so svojím pútavým debutovým albumom.“

O singli „No Matter What“ povedal Calum Scott, že je to: „najosobnejšia pieseň, akú som kedy napísal, a na ktorú som najviac hrdý. Je to pieseň zrodená z osamelosti, prijatia a srdcervúceho, no oslobodzujúceho príbehu. Čo sa mi na tejto skladbe páči, je to, že sa neobmedzuje len na príbeh sexuálnej identity, ale je o vzťahu medzi rodičom a dieťaťom a o prijatí ako celku.“ Sprievodné video už má viac ako 100 miliónov videní.

Calum bol nominovaný na Brit Award za najlepší singel za svoju verziu Robynho „Dancing On My Own“. Tá sa stala celosvetovou senzáciou, má viac ako dve miliardy streamov po celom svete a je platinová v piatich krajinách.

Calum Scott, rodák z prístavného mesta Hull v severnom Anglicku, momentálne pracuje na svojom druhom albume. Z toho v súčasnosti aj slovenskí fanúšikovia poznajú už tri skladby, vrátane aktuálneho singla „If You Ever Change Your Mind“. Očakáva sa aj albumové uvedenie skladby „Where Are You Now“, ktorú v roku 2021 vydal spoločne s ďalšou hviezdou LOVESTREAM FESTIVALU – Lost Frequencies.

Viac o téme: #calumscott #lovestreamfestivale