Prichádza tretí exkluzívny VOYO Originál – jedinečný nový komediálny seriál Národná hádzaná.

Hviezdne obsadená osemdielna novinka z autorskej dielne obľúbeného herca Michala Suchánka odštartuje exkluzívne iba v ponuke streamovacej služby VOYO už koncom tohto mesiaca.

Po úspešných minisériách Prípad Roubal a Guru prichádza pod značkou VOYO Originál úplne nový osemdielny komediálny seriál s názvom Národná hádzaná. Opäť sa tak rozširuje ponuka exkluzívneho obsahu, ktorý si môžu vychutnávať výlučne predplatitelia streamovacej služby VOYO. Premiéra výnimočnej komediálnej novinky je naplánovaná na piatok 25. marca 2022.

Národná hádzaná vyzdvihuje zašlú slávu jedného z českých pokladov. Športová disciplína „Národná hádzaná“ je upravenou verziou tradičnej hádzanej. Počiatky tohto športu siahajú do začiatku 20. storočia a najväčšej popularite sa tešil počas okupácie, kedy sa stal jedným zo symbolov českého vlastenectva. Šport, ktorí mnohí – a najmä hrdinovia nového seriálu – považujú za jeden z najväčších prínosov Česka, resp. Československa pre celý svet.

Dej seriálu sa točí okolo skupinky priateľov – odkvitnutých športových veteránov, ktorí pomaly začínajú prichádzať o ambície, mladícku energiu i o zdravie. V spomienkach sa upínajú k zlatým časom, kedy v hlbokých deväťdesiatych rokoch ich tím vyhral šampionát v Národnej hádzanej. Zlenivených športovcov vytrhne rutinného života na malomeste nečakaná pozvánka na Svetový šampionát veteránov v Národnej hádzanej na Slovensku.

Prebudené odhodlanie odsúva nabok pohodlie a začína sa trénovať – „Lopta v ruke, národka v srdci“. Toto hrdé heslo a predovšetkým celoživotné kamarátstvo prevedie svojráznu partičku neľahkou cestou na svetový šampionát. Práve tu vzniká priestor pre množstvo komických situácií, ktorých sa výborne chytili tvorcovia seriálu.


Televízia Markíza

„Silný autorský a tvorivý tím, atraktívna téma a absolútne špičkové herecké obsadenie – Národná hádzaná, ktorá vznikla pod značkou VOYO Originál, má všetky predpoklady stať sa komediálnom hitom sezóny a doplniť tak rozrastajúcu sa paletu prémiového pôvodného obsahu na VOYO,“ povedala programová riaditeľka TV Markíza a TV Nova Silvia Majeská.

Za projektom stoja známe české mená, ktoré sú zárukou kvalitnej zábavy. Pod scenárom je podpísaný český herec Michal Suchánek a réžie sa ujal Vladimír Skórka. Hlavných úloh sa zhostili Václav Neužil, Michal Suchánek, Jiří Langmajer, Martin Pechlát, Petr Vršek, Jakub Špalek, Jitka Schneiderová, Veronika Žilková a ďalší.

„Absolútnou devízou tohto seriálu je Michal Suchánek ako autor, herec aj spolurežisér. Poznal dokonale svoj text, mal konkrétnu predstavu, ako majú situácie vyznieť, a dokázal ju ostatným tvorcom veľmi dobre odovzdať,“ zhodnotila kreatívna producentka Lenka Szántó. „Výnimočný talent celého tvorivého tímu a hereckého ansámblu zaručuje, že sa v seriáli všetci tak trochu spoznáme – ale hnevať sa nebudeme. Potečú nám slzy smiechu,“ dodala.

Premiéru prvej epizódy komediálneho seriálu Národná hádzaná si budú môcť predplatitelia streamovacej služby VOYO exkluzívne pozrieť už v piatok 25. marca 2022.

Viac o téme: #narodnahadzana #voyooriginal