Skupina Kool & the Gang sa toto leto opäť vracia na Slovensko.

koolandthegang.com, ntc.sk

Nenechajte si ujsť letný koncert fantastickej americkej R&B/funkovej kapely Kool & the Gang, ktorý sa bude konať v NTC aréne už 27. júla 2022 o 22:00. Úvodný akt zahrá nemenej známy Delegation Band.

Niekoľko rokov po tom, čo profesionálny boxer v roku 1960 presťahoval svoju rodinu do Jersey City v štáte New Jersey, jeho dospievajúci synovia narodení v Ohiu vytvorili so svojimi susedmi jednu z najznámejších skupín všetkých čias – The Jazz Birds. Druhá prezývka kapely – Jazziacs – vám asi tiež nič nepovie, aj keď ste ich piesne nepochybne počuli nespočetne veľakrát. To preto, že až v roku 1969, teda pred 50 rokmi, skupina prijala názov, ktorý sa nakoniec stal svetoznámym – Kool & the Gang.

Vďaka ikonickým skladbám ako Celebration, Cherish, Jungle Boogie, Summer Madness a Open Sesame získali dve ceny Grammy, sedem ocenení American Music Awards, 25 najlepších hitov R&B, 9 hitov Top Ten pop a 31 zlatých a platinových albumov.

Nahrávky Get Down On It, Take My Heart, Let’s Go Dancing, Joanna, Tonight, Misled, popový megahit Cherish a hymna Fresh upevnili skupine vrcholné medzinárodné hviezdne postavenie. Kool & the Gang získali globálnu komerčnú podporu, podporili nespočetné charitatívne akcie a boli jedinou americkou skupinou, ktorá sa zúčastnila na projekte BAND AID’S 1984 Do They Know It’s Christmas pre obete hladomoru v Afrike.

S explóziou hip-hopu v 90. rokoch sa z Kool & the Gang stal neuveriteľný katalóg groovov obľúbenými DJ-mi. Boli na druhom mieste za ikonou R&B Jamesom Brownom ako zdroj ukážok rapovej hudby. Dnes sa táto skupina teší celosvetovej sláve a uznaniu. Bicie rytmy Kool & the Gang, basa, gitara a charakteristické linky sa nesú skladbami mnohých umelcov vrátane Beastie Boys, Jay-Z, Madonny, Janet Jackson, Cypress Hill a P. Diddy.

Kool & the Gang je široko-ďaleko najsamplovanejšia kapela v hip-hope. Ich hudba sa objavuje aj na soundtrackoch k Rockymu, Saturday Night Fever, Pulp Fiction, Wreck-It Ralph a nespočetnému množstvu ďalších.


KoolandthegangShow

Úvodný 75 minútový akt si zahrá skvelý Delegation Band, ktorého hity „You And I“, „Put A Little Love On Me“, „Heartache #9“ a „Darling I Think About You“ vás hneď od začiatku koncertu nabudia do tanečnej nálady.

Viac o téme: #Bratislava #delegationband #koncert #kool-thegang #ntcarena