Pôvodný seriál HBO „Rod draka“ bude uvedený koncom leta.

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind

Desaťdielna dráma ROD DRAKA z pôvodnej produkcie HBO bude mať premiéru v pondelok 22. Augusta na HBO a zároveň bude dostupná na streamovacej platforme HBO Max.

Seriál, ktorého dej sa odohráva 200 rokov pred udalosťami seriálu Hra o tróny, vychádza z knihy George R. R. Martina Oheň a krv a rozpráva príbeh rodu Targaryenovcov. V hlavných rolách uvidíme Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel a Rhys Ifans.

Ďalej hrajú: Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes, Savannah Steyn.

Na seriáli sa podieľajú: Spolutvorca/výkonný producent George R.R. Martin; spolutvorca/spoluautor seriálu/výkonný producent/scenárista Ryan Condal; spoluautor seriálu/výkonný producent/režisér Miguel Sapochnik; výkonná producentka/scenáristka Sara Hess; výkonní producenti Jocelyn Diaz, Vince Gerardis, Ron Schmidt; režisérky Clare Kilner, Geeta V. Patel; režisér/koproducent Greg Yaitanes. Na motívy knihy Georgea R. R. Martina Oheň a krv.


HBO Max

Popisy postáv:

Paddy Considine ako kráľ Viserys Targaryen, ktorého lordi zo Západozemia na Veľkej rade zvolili za nástupcu Starého kráľa Jaehaerysa Targaryena. Viserys je láskavý a slušný muž, ktorý chce pokračovať v dedovom odkaze. Z dobrých mužov sa však nemusia nutne stať veľkí králi.

Matt Smith ako princ Daemon Targaryen – mladší brat kráľa Viserysa a následník trónu. Daemon je neprekonateľný bojovník a dračí jazdec s pravou dračou krvou. Hovorí sa však, že kedykoľvek sa narodí Targaryen, bohovia si hodia mincou…

Olivia Cooke ako Alicent Hightower – dcéra kráľovho pobočníka Otta Hightowera a najkrajšia žena v Siedmich kráľovstvách. Vyrástla v Červenej bašte, v blízkosti kráľa a jeho najužšieho kruhu. Má gráciu aj politický talent.

Emma D’Arcy ako princezná Rhaenyra Targaryen – kráľovo prvorodené dieťa a dračia jazdkyňa s čistou valyrijskou krvou. Mnohí by povedali, že Rhaenyra bola obdarená všetkým, čo by si kedy mohla priať… ale nenarodila sa ako muž.

Steve Toussaint ako Lord Corlys Velaryon, prezývaný Morský had. Lord z rodu Velaryonovcov, valyrijského rodu rovnako starého ako rod Targaryenovcov. Lord Corlys, známy ako Morský had, najslávnejší námorný dobrodruh v dejinách Západozemia, vybudoval z Velaryonovcov silný rod, ktorý je dokonca bohatší ako Lannisterovci, a ktorý má najväčšie námorníctvo sveta.

Eve Best ako princezná Rhaenys Targaryen – dračia jazdkyňa a manželka lorda Corlysa Velaryona, prezývaná „nekorunovaná kráľovná“. Veľká rada zamietla, aby sa stala následníčkou trónu. Prednosť dostal jej bratranec Viserys, a to len preto, že bol muž.

Fabien Frankel ako ser Criston Cole – syn správcu. Je prostého pôvodu a pochádza z Dornu. Cole nemá žiadny nárok na pôdu ani tituly. Má len svoju česť a až nadprirodzenú obratnosť v boji s mečom.

Sonoya Mizuno ako Mysaria – ako otrokyňu ju predali viackrát, než by dokázala spočítať. Do Západozemia prišla s prázdnymi rukami. Mohla sa podvoliť a chradnúť. Namiesto toho sa však stala najdôvernejším a najmenej očakávaným spojencom princa a následníka trónu Daemona Targaryena.

Rhys Ifans ako Otto Hightower. Kráľov pobočník ser Otto verne a oddane slúži svojmu kráľovi i kráľovstvu. Najväčšou hrozbou pre kráľovstvo je podľa pobočníka kráľov brat Daemon a jeho postavenie následníka trónu.

Milly Alcock ako mladá princezná Rhaenyra Targaryen. Je prvým potomkom kráľa a dračou jazdkyňou s čistou valyrijskou krvou. Mnohí by povedali, že Rhaenyra bola obdarená všetkým, čo by si kedy mohla priať… ale nenarodila sa ako muž.

Bethany Antonia ako Baela Targaryen – najstaršia dcéra Laeny Velaryon a jazdkyňa mladej dračice Mesačnej tanečnice.

Phoebe Campbell ako Rhaena Targaryen – druhá dcéra lady Laeny a sestra Baely.

Emily Carey ako mladá Alicent Hightower – dcéra kráľovho pobočníka Otta Hightowera a najkrajšia žena v Siedmich kráľovstvách. Alicent vyrástla v Červenej bašte, v blízkosti kráľa a jeho najužšieho kruhu. Má dvorskú gráciu aj politický talent.

Harry Collett ako Jacaerys Velaryon – najstarší syn Rhaenyry Targaryen.

Ryan Corr ako ser Harwin Strong, prezývaný Kostilam. Ser Harwin Kostilam je vraj najsilnejším mužom v Siedmich kráľovstvách. Je najstarším synom majstra práva Lyonela Stronga a dedičom Harrenova.

Tom Glynn-Carney ako Aegon Targaryen – prvorodený syn kráľa Viserysa.

Jefferson Hall ako Tyland Lannister – ľstivý a vypočítavý politik, dvojča lorda Jasona Lannistra.

Jefferson Hall ako lord Jason Lannister – pán Casterlyovej skaly a dvojča sera Tylanda Lannistra.

David Horovitch ako veľmajster Mellos – hlas rozumu a dôveryhodný radca kráľa Viserysa.

Wil Johnson ako ser Vaemond Velaryon – mladší brat Corlysa Velaryona a veliteľ velaryonského námorníctva.

John Macmillan ako ser Laenor Velaryon – syn Corlysa Velaryona a Rhaenys Targaryen.

Graham McTavish ako ser Harrold Westerling, ktorý slúži v Kráľovskej garde od čias kráľa Jaehaerysa. Je vzorom rytierstva a cti.

Ewan Mitchell ako Aemond Targaryen – druhorodený syn Viserysa, synovec Daemona a nevlastný brat Rhaenyry.

Theo Nate ako ser Laenor Velaryon – syn Corlysa Velaryona a Rhaenys Targaryen.

Matthew Needham ako Larys Strong – mladší syn majstra práva Lyonela Stronga, ktorý ho priviedol k dvoru.

Bill Paterson ako lord Lyman Beesbury – lord z Honeyholtu a strážca pokladnice v Malej rade kráľa Viserysa.

Phia Saban ako Helaena Targaryen – druhorodená dcéra Viserysa, sestra Aegona a Aemonda, nevlastná sestra Rhaenyry.

Gavin Spokes ako lord Lyonel Strong, majster práva kráľa Viserysa a pán na Harrenove.

Savannah Steyn ako lady Laena Velaryon – dcéra Corlysa Velaryona a Rhaenys Targaryen.

Viac o téme: #akčný #dobrodružný #dráma #fantasy #hbomax #roddraka #seriál