Puerto vydáva videoklip “Baller” natočený priamo v uliciach španielskej Valencie.

Tomáš Karpel, Universal Music s.r.o.

Skladba “Baller” je jednou z deviatich pesničiek z Puertovho najnovšieho EP Expanzia. Je to zároveň jediná reggaetonová skladba z projektu, ktorá nadväzuje na spevákovu predošlú latino tvorbu. Zároveň ňou Puerto otvára novú kapitolu svojej tvorby a dáva tak fanúšikom ochutnávku toho, čo tento rok ešte príde.

„Spomedzi všetkých skladieb z EP sme “Baller” vybrali s režisérom Michalom “Romeom” Dvořákom ako najvhodnejšiu na natočenie videoklipu nakoľko je fresh, zábavná, živá, jednoduchá a dokonalá na príchod jari,” hovorí Puerto. Romeo natáčal aj predošlí klip Milky Way od Puerta a Majka Spirita.

Ako destináciu na natočenie si režisér Romeo vybral Valenciu, prístavné mesto v Španielsku, známe aj pre svoju modernú architektúru. Vďaka profesionálnemu prístupu celého tímu sa Puertovi natáčalo komfortne aj napriek cudziemu prostrediu a miestnym okoloidúcim divákom na ulici. „Natáčanie bola doslova punk, kedže nič nebolo dopredu pripravené. Na realizáciu videa sme mali necelé dva dni takže išlo čisto o pracovnú záležitosť. Popri natáčaní sme však mali možnosť vidieť umeleckú scénu Ciudad de las Artes y las Ciencias od architekta Santiaga Calatrava,” približuje Puerto.


PUERTO Official

Spevák a raper ďalej hovorí: „Do klipu ma obliekal známy slovenský návrhár Lombardi. Najvtipnejší a najlepší moment pre mňa osobne bolo, keď nás Romeo ráno prebudil so slovami ako musíme stihnúť ranné slnko a zohnať psa od niekoho z ulice. Už hodinu nato som uprostred palmovej aleje stál s kávou v v jednej ruke a s vodítkom so psom v druhej. Všetko sa dialo rýchlo, doslova sa realita skladala podla našich predstáv. Dokonale zapadla moja veta zo skladby ´celú realitu pretváram´ a do toho som rapoval na ulici v druhej slohe ´robíme si latte macchiato´, pričom som sa dozvedel, že pes na vodítku sa volá Latte.“

Viac o téme: #Baller #novinka #Puerto #singel #videoklip