Komediálny seriál z produkcie HBO Barry s Billom Haderom v hlavnej úlohe sa 25. apríla vracia v tretej sérii.

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind

Temne komediálny seriál BARRY ocenený cenou Emmy v hlavnej úlohe s Billom Haderom, tiež držiteľom ceny Emmy, sa V PONDELOK 25. APRÍLA vracia s ôsmimi časťami tretej série na HBO a bude k dispozícii na streamovacej platforme HBO Max. Jeho spolutvorcami, producentmi, režisérmi a scenáristami sú Alec Berg (známy vďaka seriálu HBO Silicon Valley) a Bill Hader (Saturday Night Live).

Barry (Hader) sa zúfalo snaží opustiť svoju násilnícku minulosť a venovať sa svojej novej vášni. Pokúša sa odpútať od sveta nájomných vrážd a plne sa ponoriť do herectva. Opustiť také prostredie je ale ťažké. Barry síce odstránil mnoho vonkajších faktorov, ktoré ho k násiliu viedli, ale čoskoro zistí, že svoju úlohu tu zohrávajú aj iné sily. Aká vlastne bola ako vnútorná motivácia stať sa vrahom? V tretej sérii sa Barry a ostatné postavy snažia robiť správne rozhodnutia.

Zo stáleho hereckého obsadenia cenu Emmy získali alebo na ňu boli nominovaní: Stephen Root (známy zo seriálu HBO Perry Mason) ako Monroe Fuches, ktorý Barrymu predtým zariaďoval zákazky a ktorý sa momentálne skrýva, Sarah Goldberg (Hindsight) ako Barryho priateľka Sally, ktorá sa práve chystá uviesť svoj prvý televízny seriál, Anthony Carrigan (Gotham) ako Noho Hank, šéf čečenskej mafie v Los Angeles, a držiteľ ceny Emmy Henry Winkler (Arrested Development) ako Gene Cousineau, Barryho bývalý učiteľ herectva, ktorý smúti nad stratou svojej priateľky Janice Moss.

V tretej sérii sa vracia aj Sarah Burns (seriál HBO Moje nové Ja) v úlohe detektívky Mae Dunn. V pravidelných vedľajších úlohách sa znova predstaví D’Arcy Carden (The Good Place) ako Natalie Greer a Michael Irby (seriál HBO Temný prípad a seriál Mayans M.C.) ako Cristobal.


HBO

Prvé dve série seriálu BARRY získali celkom tridsať nominácií na cenu Emmy a ocenenia samotné získali v šiestich kategóriách: Najlepší herec v hlavnej úlohe v komediálnom seriáli (Bill Hader), Najlepší herec vo vedľajšej úlohe v komediálnom seriáli (Henry Winkler), Najlepší strih zvuku komediálny alebo dramatický seriál (polhodinový) a animácie a Najlepší mix zvuku pre komediálny alebo dramatický seriál (polhodinový) a animácie.

Tretiu sériu seriálu Barry vytvorili, napísali a režírovali Alec Berg a Bill Hader, producentmi sú Bill Hader, Alec Berg, Aida Rodgers a Liz Sarnoff, producentkou je Julie Camino. Scenáristi tretej série sú navyše tiež: Emma Barrie, Jason Kim, Emily Heller, Duffy Boudreau a Liz Sarnoff.

Viac o téme: #BARRY #billhader #HBO #komédia #seriál