Boxerský megazápas Fury vs. Whyte odvysiela VOYO a TV DAJTO.

Lukáš Kočišek, MARKÍZA - SLOVAKIA, spol. s r.o.

Súčasťou veľkolepého galavečera bude aj zápas 21-ročného slovenského rodáka Karola Itaumu, ktorý háji britské farby, a zmeria si svoje sily s Poliakom Michalom Ciachom.

Skupina Markíza získala exkluzívne vysielacie práva na boxerský zápas roka. Fanúšikovia tohto tvrdého športu sa môžu tešiť na prestížny priamy prenos z anglického Wembley, v rámci ktorého sa stretne legendárny Brit Tyson Fury so svojím krajanom Dillianom Whyteom.

Podľa jeho vlastných slov zrejme posledný profesionálny zápas celosvetovo populárneho Tysona Furyho môžu fanúšikovia sledovať už v sobotu 23. apríla 2022 od 21:00 hod. na obrazovkách televízie DAJTO a kompletný program galavečera ponúkne po 19:00 hod. exkluzívne streamovacia služba VOYO.

„Získaním práv na tento globálne prestížny boxerský zápas VOYO potvrdzuje veľmi silnú ponuku bojových športov. VOYO pravidelne prináša exkluzívne galavečery najprestížnejšej MMA organizácie UFC, ako aj zápasy ostatných divácky obľúbených MMA organizácií Bellator, PFL či KSW. Tohtoročnou novinkou je ambiciózna československá organizácia Real Fight Arena,“ vysvetľuje Daniel Grunt, Chief Digital Officer CME.

„Máme obrovskú radosť, že fanúšikovia budú môcť sledovať atraktívny boxerský súboj práve na našich obrazovkách. Tyson Fury je nielen skvelý boxer, ale aj veľký šoumen, takže sa teším na fantastický večer, ktorý sa uskutoční vo futbalovom „svätostánku“ vo Wembley,“ dodáva k akvizícii Martin Lisý, šéfredaktor športu skupiny Markíza.

Veľkolepý galavečer plný strhujúcich boxerských duelov budú komentovať Slávo Jurko a tréner slovenskej boxerskej reprezentácie Pavol Hlavačka. Divácku atraktivitu podujatia ešte viac zvyšuje fakt, že jeho súčasťou bude aj zápas 21-ročného slovenského rodáka Karola Itaumu, ktorý háji britské farby, a zmeria si svoje sily s Poliakom Michalom Ciachom.

Itauma sa narodil v Kežmarku, ale ako 7-ročný sa presťahoval s rodinou do Anglicka. Boxu sa venuje od 14-tich rokov a napriek mladému veku má už za sebou množstvo úspechov, je 8-násobným majstrom Anglicka v boxe a mládežníckym olympijským víťazom. Aktuálne tvorí pár s populárnou slovenskou speváčkou Tinou.

Galavečer vyvrcholí hlavným zápasom Fury vs. Whyte, za ktorý promotér Frank Warren ponúkol historicky najvyššiu čiastku, ktorá kedy bola na boxerský zápas vypísaná – viac než 37 miliónov eur. Fury by mal dostať okolo 26 miliónov eur a Whyte približne 7 miliónov. Víťaz navyše zinkasuje ďalšie bezmála 4 milióny eur – vo Wembley teda rozhodne nepôjde len o prestíž, ale aj o slušný zárobok.

Súperom v profiringu dosiaľ neporazeného britského boxera a šampióna organizácie WBC v ťažkej váhe, 33-ročného Tysona Furyho, bude ďalší britský boxer a dočasný šampión organizácie WBC, 34-ročný Dillian Whyte. Ten počas svojej kariéry prehral iba dva zápasy a hneď v ďalších dvadsiatich ôsmich dokázal zvíťaziť.

Viac o téme: #boxerskymegazapas #DAJTO #furyvs-whyte #VOYO