Nový VOYO Originál rozpovie už v máji skutočný životný príbeh speváckej legendy Ivety Bartošovej.

Lukáš Kočišek, MARKÍZA - SLOVAKIA, spol. s r.o.

Trojdielna miniséria priblíži začiatky jednej z najobľúbenejších československých speváčok. Jej cesta vedie od detského zboru cez spevácke súťaže, nahrávanie prvého hitu a platne až k celoštátnej sláve.

Nová trojdielna miniséria s názvom Iveta sleduje príbeh začiatku kariéry nezabudnuteľnej speváckej legendy Ivety Bartošovej a jej vzťahu s hudobníkom Petrom Sepéšim v osemdesiatych rokoch 20. storočia. Jednu z najslávnejších československých speváčok stvárnila Anna Fialová, jej partnera Sepéšiho Vojtěch Vodochodský. V ďalších úlohách sa objavia Eliška Křenková, Miroslav Hanuš, Alena Mihulová, Igor Chmela, Robert Mikluš a ďalší. Miniséria vznikla pod značkou VOYO Originál a diváci si ju budú môcť pozrieť od 6. mája 2022 exkluzívne iba na VOYO. Minisériu Iveta pre VOYO produkujú Matěj Chlupáček a Maja Hamplová zo spoločnosti Barletta Productions. Kreatívnymi producentmi za VOYO sú Michal Reitler a Matěj Podzimek.

Iveta Bartošová bola jedinečným hlasom svojej generácie, romantickou princeznou československého popu, v druhej polovici osemdesiatych rokov sa stala zjavením na tuzemskej hudobnej scéne. Trojdielna miniséria scenáristu a režiséra Michala Samira sleduje Ivetin (Anna Fialová) príbeh od prvých speváckych krokov v rodných Beskydách, kedy spolu so svojou sestrou Ivanou (Eliška Křenková) začína navštevovať školský zbor, cez prelomové vystúpenie na festivale Mladá píseň v Jihlave, jej partnerstvo s Petrom Sepéšim (Vojtěch Vodochodský) a vznik kolosálneho hitu Knoflíky lásky. Zo dňa na deň sa z oboch spevákov stáva národom milovaný pár. Okrem exponovaného vzťahu so svojim speváckym kolegom sa miniséria zameria aj na Ivetin rodinný život.

„Veľa ľudí vníma Ivetu Bartošovú a Petra Sepešiho ako Rómea a Júliu osemdesiatych rokov. Ako zamilovaný pár tej doby, najväčšiu vtedajšiu love story. Lenže realita vnímania vzťahu zo strany Petra Sepéšiho bola iná, než si verejnosť často myslí,“ približuje scenárista a režisér Ivety Michal Samir.


Televízia Markíza

„Výlučnou kvalitou tejto minisérie je empatia, s ktorou nazerá na človeka, ktorému sa jej v živote dostalo žalostne málo. Prial by som podobný portrét každému, kto sa stal verejným majetkom a na koho mali všetci, vrátane mňa, svoj názor. Táto miniséria je prvá, ktorá Ivetu Bartošovú nesúdi,“ zhŕňa kreatívny producent za VOYO Matěj Podzimek, dvojnásobný držiteľ Českého leva. Producent Matěj Chlupáček, ktorý za rok 2020 získal Českého leva za najlepší televízny seriál, dodáva: „Chceli sme byť v zhode s tými, ktorých sa príbeh týka, a tak sme nakoniec celú sériu spoločne s režisérom Michalom, ktorý bol hýbateľom všetkých rokovaní, tvorili so súhlasom Ivetinho syna Artura, sestry Ivany, mamičky Svatavy, manžela Josefa, ale aj detí Ladislava Štaidla a pozostalých po Petrovi Sepéšim. Bola to dlhá, ale takto s odstupom verím, že jediná správna cesta, ako príbeh Ivety rozpovedať pravdivo.“

Diváci môžu prvú epizódu trojdielnej minisérie Iveta sledovať od 6. mája 2022 exkluzívne iba na VOYO. Ďalšie dve časti budú na VOYO uverejňované v týždennej periodicite vždy v piatok.

 

Viac o téme: #dráma #Iveta #Markíza #seriál #VOYO