Colin Firth a Toni Collette v kriminálnom seriáli „The Staircase“ natočenom podľa skutočnej udalosti.

Popsugar co uk

Známy skutočný kriminálny príbeh dostáva nové spracovanie. HBO Max zverejnilo prvý trailer pre nadchádzajúcu limitovanú sériu „ The Staircase “ o smrti Kathleen Petersonovej a následnom mätúcom procese. Príbeh bol predtým sledovaný vo francúzskom dokumentárnom seriáli s rovnakým názvom. V tomto filmovom remaku budú Petersonovcov stvárňovať Colin Firth a Toni Collette.

Ďalšími členmi hereckého obsadenia sú Sophie Turner, Dane DeHaan, Michael Stuhlbarg, Juliette Binoche, Patrick Schwarzenegger a Parker Posey.

V priebehu ôsmich epizód seriál preskúma záhadnú smrť Kathleen v Durhame. Spisovateľ a jej manžel Michael tvrdil, že Kathleen našiel v bezvedomí po páde zo schodov v ich dome. Pitva však zistila, že Kathleen zomrela na stratu krvi a jej zranenia boli spôsobené tupým predmetom.


HBO Max

Nasledujúci súdny proces odhalí intímne detaily o osobnom živote Petersonovcov, vrátane predchádzajúcej smrti ich priateľky Elizabeth Ratliffovej, ktorú tiež našli pod schodiskom v roku 1985. Večer predtým, ako ju našli boli u nej na návšteve Petersonovci. Po zdĺhavom procese bol Michael v roku 2003 uznaný vinným z vraždy a odsúdený na doživotie. Ale neskôr boli kľúčové dôkazy vyhlásené za neprípustné a Michaelovi bolo ponúknuté len obvinenie zo zabitia. Jeho predchádzajúci čas vo väzbe pokryl trest a v roku 2017 bol prepustený.

HBO Max vydá prvé tri epizódy 5. mája, po ktorých bude nasledovať jedna nová epizóda týždenne do 9. júna.

Viac o téme: #dráma #hbomax #krimi #podlaskutocnejudalosti #seriál #thestaircase