Komediálny seriál JULIA z originálnej produkcie HBO MAX bude pokračovať druhou sériou.

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind

Seriál JULIA je inšpirovaný neskutočnou životnou cestou Julie Child a jej nesmrteľnou televíznu show Francúzsky šéfkuchár, ktorá bola prvou modernou reláciou o varení svojho druhu.

Seriál prostredníctvom jej života a jej jedinečného životného elánu skúma kľúčové obdobie amerických dejín – vzostup verejnoprávnej televízie ako novej spoločenskej inštitúcie, feminizmus a ženské hnutie, kult celebrity a kultúrny vývoj Ameriky. V jadre je portrétom láskyplného manželstva s meniacou sa dynamikou manželských úloh.

Herecké obsadenie prvej série: Sarah Lancashire ako Julia, David Hyde Pierce, Bebe Neuwirth, Brittany Bradford, Fran Kranz a Fiona Glascott. V seriáli sa objavia tiež hosťujúce hviezdy Isabella Rossellini, Judith Light, Robert Joy, Erin Neufer, Jefferson Mays, James Cromwell a Adriane Lenox. Server TV Insider označil seriál za „dychberúci“, stanica NPR za „naprosto skvelý“ a „emocionálne naplňujúci“. Magazín Paste vyzdvihuje „transformatívne“ stvárnenie hlavnej postavy Sarou Lancashire a na portáli IndieWire oceňujú všetkých hercov za ich „životný herecký výkon“.

Producenti Chris Keyser a Daniel Goldfarb uviedli: „Julia Child má vo zvyku šíriť radosť všade okolo seba. V mnohokrát skľučujúcom svete je jej verva vítanou vzpruhou. Práca na tomto seriáli pre nás bola práve taká. Herci, vrátane Sarah a Davida, produkčný tím, scenáristi, režiséri aj strihači sa stali našimi priateľmi. Bola radosť s nimi spolupracovať. Ako by povedala Júlia: je to potrava pre dušu. Priazeň a starostlivosť, ktorú HBO Max nášmu programu venuje, je ohromujúca. Dali nám možnosť rozprávať príbeh skupiny pozoruhodných a vášnivých, aj keď trošku podivných ľudí, ktorí žijú svoj život naplno. A to, že v rozprávaní môžeme pokračovať aj v ďalšej sérii, nás teší zo všetkého najviac. Už teraz na tom usilovne pracujeme.“

Sarah Aubrey, vedúca pôvodného obsahu HBO Max, uviedla: „Sarah Lancashire nás svojim majstrovským výkonom uviedla do života priekopníčky Julie Child, ktorá okrem svojich mnohých iných úspechov vytýčila doteraz nepoznané možnosti verejnoprávnej televízie a do amerických obývacích izieb priniesla osvetu v podobe francúzskej kuchyne a kultúry. Sme veľmi vďační celému tvorivému tímu na čele s Chrisom Keyserom a Danielom Goldfarbom a talentovaným hercom, ktorí nás všetkých očarili svojou nesmiernou vrelosťou a šarmom. JULIA dokáže v súčasnej dobe pohladiť divákov po duši a my sa tešíme, že v druhej sérii ponúkne ešte viac.“

Na prvej sérii sa podieľali: produkčné spoločnosti Lionsgate a 3 Arts Entertainment. Producentmi sú showrunner seriálu Chris Keyser (Ľudská spoločnosť) a tvorca Daniel Goldfarb a tiež Erwin Stoff (Na hrane zajtrajška) zo spoločnosti 3 Arts Entertainment, Kimberly Carver, Charles McDougall a Erica Lipez. Konzultujúcim producentom Nadácie Julie Child pre gastronómiu a kulinárske umenie je Todd Schulkin.

 

Viac o téme: #2.séria #hbomax #julia #seriál