Sci-fi „Everything Everywhere All At Once“ v hlavnej roli s Michelle Yeoh je najlepšie hodnoteným filmom roku 2022.

NME; Nytimes; Russh

Aj keď do našich kín ešte nedorazil, tento fantastický sci-fi príbeh s tematikou multivesmíru a paralelných životov ohúril filmových fanúšikov tohto žánru v okolitých krajinách. Pravdepodobne tu máme aj kandidáta na Oscara pre rok 2023.

„Everything Everywhere All At Once“ je búrlivá sci-fi anarchia v réžii Daniela Kwana a Daniela Scheinerta. Filmári, ktorí pracujú pod menom Daniels sú známi najmä vďaka nezaraditeľnému „Swiss Army Man“ (v hlavnej úlohe s Danielom Radcliffom). Film je multivesmírnym výletom medzi galaxiou a mozgom, ale hlboko vo vnútri je to tiež horkosladká domáca dráma, manželská komédia a zranená balada o matke a jej dcére.


A24

Evelyn Wang (Michelle Yeoh) je čínsko-americká žena, ktorá popri riadení svojej práčovne prechádza rozpadom svojho manželstva. Divoké, závratné sci-fi machinácie sa začnú počas cesty do kancelárie auditorky IRS, ktorú s dokonalou nepríjemnosťou zahrala Jamie Lee Curtis. Náhle „posadnutá“ auditorka Waymond informuje Evelyn, že je poslednou nádejou ľudstva proti rastúcemu zlu. Pomocou špeciálnej technológie má prístup k spomienkam a pocitom alternatívnej Evelyn, čo jej umožňuje využiť všetok jej nenaplnený potenciál. Wang dostáva prístup k alternatívnym realitám, ktoré nevedomky vytvorila, keď čelila životným voľbám. V klasickom superhrdinskom zvrate visí vesmír a všetky jeho alternatívy na vlásku a Wang sa to rozhodne všetkých zachrániť.

Viac o téme: #A24 #dráma #everythingeverywhereallatonce #komédia #michelleyeoh #scifi