Disney+ uviedli prvý trailer k pokračovaniu sci-fi dobrodružstva Jamesa Camerona „Avatar: The Way of Water“.

James Camerons Avatar Fandom; Whattowatch

Avatar: The Way of Water je prvým zo štyroch plánovaných pokračovaní filmu Avatar z roku 2009 , ktorého premiéra je naplánovaná na 15. decembra 2022. 9. mája bol vydaný prvý trailer k tomuto dlhoočakávanému filmu.

Oficiálna synopsa znie: „Jake Sully a Neytiri si založili rodinu a robia všetko pre to, aby zostali spolu. Musia však opustiť svoj domov a preskúmať regióny Pandory. Keď sa znovu objaví prastará hrozba, Jake musí bojovať v ťažkej vojne proti ľudia.“

Avatar: The Way of Water sleduje cestu Jakea Sullyho a Neytiri s dvoma synmi Neteyamom, Lo’akom, dcérou Tuktirey a adoptovaným ľudským dieťom menom Javier Socorro. Napriek ich maximálnemu úsiliu udržať svoju rodinu pohromade sa znovu objaví známa hrozba v podobe človeka a prinúti Jakea, Neytiri a ich štyri deti utiecť do krajiny klanu Metkayina v oceáne Pandora.

Sam Worthington a Zoe Saldana si zopakujú svoje úlohy ako Jake a Neytiri a k ​​nim sa pripojí Stephen Lang, ktorý sa vracia ako mŕtvy plukovník Miles Quaritch, ktorý bude hlavným zloduchom, aj keď presné okolnosti okolo jeho vzkriesenia nepoznáme. Sigourney Weaver sa vracia ako zatiaľ nepomenovaná nová postava, rovnako ako Kate Winslet, ktorej bolo potvrdené, že bude hrať rolu Ronal. Okrem toho bude v pokračovaní nová ľudská postava s menom Jack Champion, prezývaný aj Spider. Tohoto chlapca adoptovali a vychovali v bioluminiscenčnej džungli Jake a Neytiri. Okrem nich si vo fome zahrajú Michelle Yeoh ako Dr. Karina Mogue, Giovanni Ribisi ako Parker Selfridge, Oona Chaplin ako Varang, Jemaine Clement ako Dr. Ian Garvin, Stephen Lang ako Miles Quaritch, Chloe Coleman ako Young Lo’ak, Edie Falco ako generál Frances Ardmore a Cliff Curtis ako Tonowari.


ONE Media

AVATAR 2 prichádza do slovenských kín 15. decembra 2022. Vydanie AVATAR 3 je naplánované na 20. decembra 2024. AVATAR 4 je by mal následne prísť 18. decembra 2026 a AVATAR 5 o ďalšie dva roky 22. decembra 2028. pracovné názvy sú zatiaľ Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider a Avatar: The Quest for Ey.

Viac o téme: #akčný #avatar-thewayofwater #Disney #dobrodružný #fantasy #jamescameron #scifi