Nový seriál ROZHOVORY S PRIATEĽMI bude mať premiéru 3. júna na HBO Max.

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind

Veľmi očakávaný nový seriál Rozhovory s priateľmi, adaptácia knižného bestselleru Sally Rooney, sa na streamovacej platforme HBO Max objaví v piatok 3. júna. Diváci budú môcť sledovať vzťahy dvadsaťjedenročnej vysokoškoláčky Frances (Alison Oliver), ktoré ju prvýkrát nútia čeliť vlastnej zraniteľnosti.

Frances (Alison Oliver), pozorné, bystré a rozumné dvadsaťjedenročné dievča, žije v Dubline, kde študuje na Trinity College. Jej bývalá priateľka a teraz najlepšia kamarátka Bobbi (Sasha Lane) je sebavedomá, otvorená a atraktívna. Hoci sa pred troma rokmi rozišli, Frances a Bobbi sú prakticky nerozlučné a spoločne sa zúčastňujú večerov, kde recitujú básne. Na jednom zo svojich predstavení sa zoznámia s o niečo staršou spisovateľkou Melissou (Jemima Kirke), ktorú obe dievčatá fascinujú. Bobbi a Frances začnú s Melissou a jej manželom, pohľadným, ale rezervovaným hercom Nickom (Joe Alwyn), tráviť čoraz viac voľného času. Zatiaľ čo Melissa a Bobbi spolu otvorene flirtujú, Nick a Frances prežívajú tajný románik, ktorého intenzita oboch zaskočila. Puto medzi Frances a Bobbi je tým vystavené skúške a Frances musí prehodnotiť vnímanie seba samej i priateľstva, ktoré pre ňu toľko znamená.


BBC

V hlavných úlohách sa popri začínajúcej herečke Alison Oliver predstaví aj Sasha Lane (Americká jazda, Prevýchova Cameron Postovej), Joe Alwyn (Favoritka, Ulička slávy) a Jemima Kirke (Sexuálna výchova, Girls). Seriál Rozhovory s priateľmi podľa románového debutu Sally Rooney režírujú Lenny Abrahamson (Izba, Dom hrôzy, Frank) a Leanne Welham (Pili, Temné hmoty) a produkuje spoločnosť Element Pictures (Normálni ľudia, Izba, Favoritka). Výkonnými producentmi sú Ed Guiney, Emma Norton a Andrew Lowe za Element Pictures, Rose Garnett a Tommy Bulfin za BBC a Lenny Abrahamson. Producentmi sú Catherine Magee a Jeanie Igoe. Televízny scenár podľa románu pripravili Alice Birch, Mark O’Halloran, Meadhbh McHugh a Susan Soon He Stanton.

Viac o téme: #dráma #hbomax #romantický #rozhovoryspriatelmi #seriál