Začalo natáčanie druhej série dramatického seriálu HBO Pozlátený vek.

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind

V súčasnej dobe sa v štátoch Rhode Island a New York natáča druhá séria dramatického seriálu HBO POZLÁTENÝ VEK.

Pozlátený vek bol obdobím veľkých ekonomických zmien, obrovských ziskov i strát a vášnivého súperenia medzi zámožnými americkými dynastiami a zbohatlíkmi. Nikde sa táto rivalita neprejavuje tak zreteľne ako na východnej 61. ulici, kde žije Marian Brook so svojimi aristokratickými tetuškami Agnes van Rhijn a Adou Brook naproti nesmierne bohatým susedom, Georgeovi a Berte Russell. Tí sú obaja veľmi ambiciózni – George túži stále zvyšovať svoje bohatstvo, Bertha spoločenské postavenie – a sú odhodlaní dostať sa medzi najvyššiu vrstvu New Yorku. Marianina priateľka a dôverníčka Peggy Scott si medzitým v Brooklyne razí vlastnú cestu vo svete černošskej smotánky. Zvíťazia v tomto nablýskanom svete na prahu modernej doby zavedené spoločenské pravidlá, alebo dôjde k zásadným zmenám?

• Vo svojich úlohách sa vrátia Christine Baranski, Cynthia Nixon, Carrie Coon, Morgan Spector, Louisa Jacobson, Denée Benton, Blake Ritson, Taissa Farmiga, Simon Jones, Harry Richardson, Jack Gilpin, Debra Monk, Kristine Nielsen, Taylor Richardson, Ben Ahlers, Kelley Curran, Douglas Sills, Celia Keenan-Bolger, Michael Cerveris, Erin Wilhelmi, Kelli O’Hara, Donna Murphy, Patrick Page a Sullivan Jones.

Na seriáli sa podieľajú: Tvorca / scenárista / producent Julian Fellowes, producent Gareth Neame, režisér / producent Michael Engler, producent David Crockett, producent Salli Richardson-Whitfield, producent Bob Greenblatt, scenárista / koproducent Sonja Warfield, koproducent Erica Dunbar. Seriál POZLÁTENÝ VEK vzniká v koprodukcii HBO a Universal Television, divízia Universal Studio Group.

Viac o téme: #dráma #HBO #historický #pozlatenyvek #seriál