Jediný samostatný koncert Tomáša Klusa na Slovensku bude v Pezinku.

Mgr. Andrea Čurná

Jedinečný český pesničkár a spevák Tomáš Klus a jeho Cílová skupina očarili počas víkendu publikum v amfiteátri v Terchovej. Tam vystúpil v rámci kultúrneho programu konaného pri príležitosti Medzinárodnej súťaže vo varení a jedení bryndzových halušiek. A nielen publikum v hľadisku, ale aj kolegov, ktorí sa s ním striedali na pódiu. Konkrétne pôvabné tanečnice z Lúčnice si kvôli nemu zariadili posun odchodu súborového autobusu a tak si spoločne s divákmi mohli vychutnať jeho aktuálny koncertný program.

Názov koncertného turné Cítím a je zhodný s názvom jeho najnovšieho albumu, ktorý vyšiel koncom minulého roka. Podľa Tomášových slov je to vlastne prvý naozaj popový album v jeho doterajšej kariére. O súčasný zvuk sa postaral Jiří Burian, hudobný producent, a tiež aj vyhľadávaný party DJ obľubujúci žánre ako future bass, deep house nebo electro. Burian je tiež tvorcom projektu Kapitán Demo, frontmanom skupiny Southpaw resp. polovicou Republic of two. Tomáš je ako obvykle autorom väčšiny repertoáru, s hudbou mu občas pomohla jeho manželka Tamara či stály spolupracovník Jiří Kučerovský, v textoch siahol aj po básňach Františka Gellnera či Jiřího Ortena.


Tomáš Klus

Doterajšie ohlasy na tohtoročné koncerty Tomáša Klusa sú plné superlatívov, a tak sa diváci v Pezinku v piatok 3. júna 2022 môžu tešiť na skvelý koncert a rovnako tiež jedinečný spôsob, akým s nimi spevák dokáže komunikovať. Spomínaný koncert v rámci Cítím Tour sa uskutoční namiesto pôvodne ohláseného amfiteátra v Kultúrnom dome v krásnej spoločenskej sále s dobrou akustikou, čím sa minimalizuje riziko nepriaznivého počasia. Koncert už nebudú limitovať žiadne obmedzenia, hudobníci aj diváci sa tak môžu vrátiť do predcovidovej doby.

Tomáš Klus mal v Pezinku pôvodne vystupovať pred rokom, ale pandemické obmedzenia si vynútili jeho ročný odklad. Posledné vstupenky je možné kúpiť na MaxiTicket.sk

Viac o téme: #koncert #Pezinok #tomasklus