Festival NATURE 2022 v prirodzenom amfiteátri na Jahodnej.

Festivalnature.sk

NATURE je dvojdňový festival pre moderných ľudí, ktorým „TO“ nie je jedno. Je pre ľudí s rešpektom k sebe samým, ale aj k bytostiam a veciam naokolo. Takým, ktorí sa radi bavia s kvalitnou hudbou a s vážnou tvárou diskutujú o existenčných problémoch našej planéty.

ÁNO, presne pre Teba je festival NATURE!
Na tento festival sú pozvaní uznávaní odborníci, ktorí sa na environmentálne otázky pozrú z mnohých pohľadov (medicínsky, politický, trhový, udržateľný…). Tieto odborné prednášky a diskusie budú vyvážené skvelým line up-om hudobných hostí na hlavnom pódiu. Zahrá Aneta Langerová, Dennyiah, Eniesa,Lomnické Čháve, Akustika, Neha, Veronika Rabada a mnohí ďalší.

Krátko po letnom slnovrate sa tento enviro hudobný festival odohrá v obľúbenej rekreačnej oblasti Jahodná pri Košiciach. Príroda, kopce, cyklistické aj turistické chodníčky, to všetko bude obklopovať zázemie festivalu: stanové mestečko, hudobné pódium, debatné stany, „sranda stan“ pre deti, stánky remeselníkov či skvelé gastro mysliace na vegetariánov aj vegánov.

Slovo organizátora: „ZEM ako taká , tu bude i naďalej – s nami i bez nás“
„Prichádzame s projektom , ktorý je určený všetkým ľuďom , ktorým záleží na tom , ako budeme na našej planéte v budúcnosti fungovať, a v akom stave ju zanecháme našim deťom. Festival vznikol ako reakcia na dlhodobé poddimenzovanie záujmu spoločnosti o prakticky najdôležitejšou tému dnešnej doby a tou je enviro vnímanie a spôsob života. Spôsob, ktorý by nemal prírodu zničiť, ale naopak – zveľaďovať ju a žiť v súlade s ňou. Je potrebné si uvedomiť , že ZEM ako taká , tu bude i naďalej – s nami i bez nás , či sa nám to páči alebo nie.

Je na nás, aby sme si to konečne začali uvedomovať a začali žiť tak, aby sme sebe i jej ubližovali čo najmenej. Tento festival vznikol ako potreba upozornenia más na túto tému na regionálnej úrovni so snahou o presah do celoslovenského vnímania verejnosti. Chceli by sme, aby ste na našom festivale mali pocit , že to čo robíte – robíte naozaj zmysluplne, a pre tých , ktorí ešte neprišli na to , že sa prírode dá pomôcť – pomôžeme so štartom. Tešíme sa na náš spoločný zážitok.“

Riaditeľ festivalu NATURE, Rastislav Šimko.

„…až keď bude otrávená posledná rieka a vyrúbaný posledný strom , snáď pochopíme, že peniaze sa jesť nedajú. Nedovoľme nám prísť až sem…”

Festival NATURE 2022 sa uskutoční 1.7. – 3.7.2022 v Horskom stredisku JAHODNÁ pri Košiciach.

Viac o téme: #festival #Jahodná #nature2022