Čiernobiela klasika sa vracia do slovenských kín, „Tarzan a zlatý lev“.

Nepremožiteľný Tarzan je so svojím domácim miláčikom levom na dobrodružnej ceste do legendárneho mesta diamantov, aby zachránil nežnú Floru Hawksovú pred krvavým obetovaním leviemu bohu.

Lord Greystoke, medzi africkými domorodcami známy ako Tarzan, čaká na svoju manželku a jej neter s mladým dozorcom svojho panstva. Odpadlík a zloduch White sa stretne s cestujúcimi a plánuje na nich zaútočiť. Zachráni ich však včasný príchod hrdinu s domorodou armádou. Za hrdinom príde cudzinec a povie mu, že utiekol z Diamantového mesta, ktoré obýva neznáme domorodé spoločenstvo. Hrdinovi povie o rozprávkovom bohatstve v podobe diamantov, ktoré sa ukrýva v paláci tohto kmeňa. Zločinec White historku započuje a počas hrdinovej neprítomnosti unesie cudzinca a spolu s ním aj Tarzanovu mladú ženu. Keď sa hrdina vráti a dozvie sa o únose, vezme so sebou svojho verného leva a ponáhľa sa ich zachrániť. Poverí svojich poručíkov, aby ho nasledovali s armádou domorodcov. Nakoniec príde do Diamantového mesta včas, aby zachránil svoju ženu pred obetovaním levovi, ktorého domorodci uctievajú ako svojho boha.

Film priniesol postavu Tarzana na veľké plátno po prvýkrát. Stratený film, ktorý bol po dlhých desaťročiach znovuobjavený v 90. rokoch a teraz sa vracia do slovenských kín.

V KINÁCH
Kino Úsmev – Košice – štvrtok 21.07.2022 – 19:30
Kino Úsmev – Košice – sobota 23.07.2022 – 17:30
Kino Úsmev – Košice – nedeľa 24.07.2022 – 19:30
Kino Úsmev – Košice – piatok 29.07.2022 – 17:30

Viac o téme: #kino #premiéry #tarzanazlatylev