Zločin, ktorý zmiatol a zarazil generácie maršalov, „Videli ste tohto muža?“.

V chladný novembrový deň roku 1998 sa mal bledý, plešatý predavač počítačov z Brooklynu hlásiť vo väzení, aby nastúpil na výkon 17-ročného trestu. Prenajal si Ford Taurus. Išiel do Queens vrátiť monitorovací náramok, ktorý nosil na členku. Z bankomatu si vybral 600 dolárov. Išiel na letisko JFK. A zmizol.

Volal sa John Ruffo. Zločin, ktorý spáchal, bol nezvyčajný. Použitím sfalšovaných dokumentov a falošných podnikových pečatí presvedčil banky, aby mu požičali 350 miliónov dolárov. Vymyslel neexistujúcu ponuku, ktorú nazval „Projekt Star“ a peniaze, ktoré získal, utratil na burze cenných papierov. Stal sa gamblerom na Wall Street. Keď sa FBI dozvedela o tomto podvode, nastražili na neho pascu. Pri vypočutí rozsudku urobili prokurátori nemysliteľnú chybu. Dovolili mu, aby sa sám odviezol do väzenia. Nasledovalo jedno z najdlhších a najnáročnejších pátraní v dejinách amerických maršalov.


ABC News

Spoznáme muža, ktorého život bol ako chodba plná zrkadiel. Odhalia sa tajné identity, nepravdepodobné prepojenia a falošné spoločnosti. Pomáhal tajnej elitnej jednotke lovcov špiónov z FBI, aby nalákal sovietskych vedcov, nech prebehnú na druhú stranu? Urobil dohodu s mafiou, aby mu pomohla vypariť sa? Bol to on, kto sedel v sektore za štartovacou značkou na štadióne Dodger? Pridáme sa k pátraniu, keď sa maršalovia snažia vyriešiť prípad, ktorý zmiatol a zarazil generácie ich kolegov a cestujeme s nimi po celom svete, keď kladú jednu naliehavú otázku: Videli ste tohto muža?

Viac o téme: #Disney #videlistetohtomuza