Juraj Hnilica s kapelou Galantný jeleň vystúpia 30.7. v Nitre a my súťažíme na Facebooku o 2×2 vstupenky.

Diana Kotesová

Tento víkend môžete súťažiť o 2×2 vstupenky na koncert Juraja Hnilicu v Nitre. Koncert sa uskutoční v sobotu 30. júla v obľúbenom podniku Music a Cafe. Stačí, keď správne odpoviete na súťažnú otázku na Facebooku Rádia VIVA.

Slovenský pesničkár a večný optimista Juraj Hnilica pôsobí na hudobnej scéne už viac ako 20 rokov. Ako sám tvrdí, „muzika je mojím poslaním a najviac si cením, keď prostredníctvom nej môžem tešiť ľudí a šíriť do sveta pozitívne naladenie“.

Počas letných prázdnin jeho kroky povedú aj do Nitry, kde pár rokmi vystúpil ako hosť v rámci turné Pavla Haberu a skupiny Team. Koncert, ktorý Juraj Hnilica pred príchodom hlavnej hviezdy večera odohral v už zaplnenom nitrianskom amfiteátri, bol plný energie, emócií a skvelej hudby.

Juraj začal spievať ešte ako malý, keď mal deväť rokov, a už na základnej škole sa úspešne zúčastňoval rôznych speváckych súťaží. Ešte popri pôsobení v rockovej kapele Bačova Fujara nahral ako predzvesť sólového albumu akustickú verziu pesničky Aká si krásna. Na tvorbe videoklipu spolupracoval s organizáciou Greenpeace, ktorá mu poskytla unikátne zábery.


Juraj Hnilica

V roku 2014 uzrelo svetlo sveta päťskladbové EP s názvom Dovoľte mi predstaviť sa Vám, ktoré sa stalo odrazovým mostíkom jeho terajšieho pôsobenia. Pozornosť širokého publika si však pesnička Aká si krásna a ďalšie jeho piesne získali až v roku 2015 vďaka jeho úspešnému účinkovaniu v televíznej šou Česko Slovensko má talent. Odvtedy vydal tri albumy a jeho najnovším hudobným počinom je nová, akustická a emotívna verzia piesne Se skrývam, ktorú zverejnil ku Dňu matiek.

Talentovaný hudobník, ktorému nechýba pokora a svojský prístup k životu a hudobnej kariére, nepatrí medzi hviezdy rádiových playlistov či bulváru, no vďaka svojej tvorbe má pevnú základňu fanúšikov, ktorá sa neustále rozširuje. V Nitre sa v sobotu 30. júla predstaví v obľúbenom podniku Music a Cafe, kde si okrem samotného koncertu môžete vychutnať aj dobrú kávu alebo čaj.

Vstupenky na koncert sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Viac o téme: #galantnyjelen #jurajhnilica #koncert