Jana Krištof Lehotská je vo svojom novom klipe „Náladová“.

Peter Dechet

 

Začiatkom leta avizovala Jana prácu na nových videoklipoch ku skladbám s jej druhého štúdiového albumu „Dotyky slov“. Aktuálne majú svoj vizuál skladby Tisíckrát, Na krídlach vážky, Zázrak to spraví, S tebou a od dnes sa k nim pridáva aj pieseň „Náladová“.

„Náladová, je pieseň mierne iná, než naše ostatné piesne a to obsahovo, textovo aj žánrovo. Ako prvý pri skladaní prišiel refrén … nastala panika, z rúk sa vymyká, ovládnuť sa nedá, premenlivá nálada … bomba už tiká, len sa nedotýkať, téma je háklivá. Biológia ženského tela … a hneď bolo jasné, o čom a o kom táto pesnička bude a že musí znieť veselo 😉 “, povedala o prvých riadkoch textu Jana. „Mali sme pri tvorbe albumu „Dotyky slov“ viac pesničiek, než sme chceli na albume mať, preto sme museli selektovať, ktorá sa na album dostane a ktorá nie. „Náladová“, vzhľadom na rozsiahle množstvo ženskej zložky v kapele a okolo kapely mala svoje miesto na albume viac než isté 😉 “.

Pesnička sa nahrávala ako celý album vo vlastnom štúdiu JKL Studio a za finálnym mixom a mastrom stál Adrián Rajnoha, ktorý si aj sám nahral sóla na akustickej gitare do pesničky. Ostatné nástroje už tradične nahrávala Janina kapela, Peter Dechet, Marta Chalmovská a Anton Jurík. Všetky vokály si tiež Jana naspievala sama.

Námet na videoklip bol jasný viac menej okamžite. „Bude to o ženách a vzhľadom na jemný nádych swingu v rytme nás napadla myšlienka postaviť klip do obdobia 50-tych rokov. No nechceli sme robiť úplne realistické retro, skôr niečo funny – zábavné v retro štýle,“ hovorí o klipe autor námetu Peter Dechet. „Na spoluprácu a dotvorenie myšlienky klipu sme oslovili mladého talentovaného režiséra no zároveň aj výborného muzikanta Tomáša Šrámeka. Ten sa námetu zhostil bravúrne a dodal klipu charakter, príbeh a humor. Za kamerou stál Anton Antokhov, kameraman, ktorý je za viacerými klipmi Jany Krištof Lehotskej ako „Zázrak to spraví“ či „Na krídlach vážky“. Komparz dávala dohromady Janka Sedláčková, výborná ochotníčka a divadelníčka, ktorá spojila viac ako dvadsať žien a dievčat rôznych vekových skupín a charakterov. Zámer bol ukázať, že každá žena, v každom veku prežíva svoje „náladové“ dni.“ Klip sa točil v rezorte Juraja Kucku Meridiana Bojnice a natáčalo sa viac ako 7 hodín. „Radi by sme poďakovali všetkým v Meridiane, personálu aj vedeniu za ochotu, ústretovosť a pomoc pri natáčaní, všetci boli úplne fantastickí a vo všetkom nám vyšli maximálne v ústrety“.


Jana Krištof Lehotská

„Natáčanie bolo veľmi vyčerpávajúce,“ spomína Jana „no všetci sme si ho poriadne užili. Veríme, že dobrá nálada, aká bola pri natáčaní sa odrazila aj vo výslednom klipe. Veríme, že sa prenesie aj na Vás, ktorí sa rozhodnete pozrieť si náš klip a vypočujete si pesničku o ženskom tele, oceáne plnom neprebádaných tajomstiev… No keď príde náš čas … všetci okolo vedia, čo nastane … Túto pesničku preto venujeme všetkým mužom, lebo len oni vedia aké to s nami je, keď sme náladové“.

Aktuálne Jana pripravuje ďalšie videoklipy ku skladbám z ostatného albumu. V pláne má postupne zverejniť niektoré skladby ako lyric, no už teraz nám Jana prezradila, že aktuálne finišuje prácu na klipe, vďaka ktorému sa jej hudba spojí s názvami filmov ako StarWars, Hobit, Avatar, Austrália, Deň nezávislosti či Most špiónov … No nebudeme predbiehať a počkajme … pokým je čas 😉

Videoklip ku skladbe „Náladová“ mal premiéru 25.07.2022 na youtube kanáli Jany Krištof Lehotskej a môžete si ho pozrieť nižšie.

Viac o téme: #janakristoflehotska #Náladová #novinka #singel