Publikum ešte nikdy nevidelo príbeh ako je ten o Giannis Antetokounmpovi.

Disney Media and Entertainment Distribution

Po emigrácii z Nigérie do Grécka sa Charles a Vera Antetokounmpo (Dayo Okeniyi a Yetide Badaki) snažili prežiť a postarať sa o svojich päť detí, pričom žili pod každodennou hrozbou deportácie.

Keďže ich najstarší syn bol stále v Nigérii s príbuznými, pár sa zúfalo snažil získať grécke občianstvo, ale zistil, že ich podkopáva systém, ktorý ich blokuje na každom kroku. Keď spolu so zvyškom rodiny nepredávali veci turistom na uliciach Atén, bratia Giannis (Uche Agada) a Thanasis (Ral Agada) hrali basketbal s miestnym mládežníckym tímom.

Oneskorenci v tomto športe objavili svoje skvelé schopnosti na basketbalovom ihrisku a tvrdo pracovali, aby sa spolu s bratom Kostasom (Jaden Osimuwa) stali svetovými športovcami. S pomocou agenta vstúpil Giannis v roku 2013 na draft NBA s dlhou perspektívou, ktorá zmenila nielen jeho život, ale aj život celej jeho rodiny. Len o osem rokov neskôr pomohli Giannis a Thanasis priniesť Milwaukee Bucks ich prvý majstrovský prsteň po 50 rokoch, zatiaľ čo Kostas hral za šampiónov predchádzajúcej sezóny, Los Angeles Lakers.


Walt Disney Studios

Vo filme Rise sa predstavia Dayo Okeniyi, Yetide Badaki, Manish Dayal, Taylor Nichols, Ral a Uche Agada. Film režíroval Akin Omotoso („Vaya“), napísal ho Arash Amel („Súkromná vojna“) a produkoval Bernie Goldmann („300“). Výkonnými producentmi boli Giannis Antetokounmpo a Douglas S. Jones.

Viac o téme: #Disney #Rise #športový #životopisný