Husľový virtuóz Marco Rajt predstavuje novinku Cry me a River. Klip k nej má erotický podtón!

Eva Sládková | PROPAGANDA HOUSE

Geniálny huslista Marco Rajt, ktorý je u nás aj vo svete známy tým, že hrá rockové a popové hity v úprave pre sláčiky, sa rozhodol potešiť a prekvapiť fanúšikov.

Prichádza s novinkou s erotickým podtónom! Tento raz nás hudobne ohúri svojím husľovým majstrovstvom v coveri k skladbe Justina Timberlakea Cry me a River. Videoklip, ktorý k nej nakrútil, sa vymyká jeho doterajšej tvorbe. Nakrúcal ho v krásnych priestoroch hlohovského zámku a tamojšieho empírového divadla a po prvý raz sa na plátne bozkáva!

Marca Rajta prezývajú Vanessou Mae v nohaviciach, pretože vynikajúco ovláda hru na husliach a s obrovským temperamentom hráva rockové a popové hity upravené pre tento hudobný nástroj. Jeho koncerty sú vždy strhujúce. V novinke Cry me a River však trochu spomalil. Skladba pôvodne spievaná Justinom Timberlakeom znie v Marcovom husľovom podaní naozaj nádherne. Videoklip k nej je na Marcove pomery netradičný.

„Produkcii Lexis Production, ktorá so mnou nakrúcala klip, som poslal viaceré skladby. Raz sme však na obede sedeli s režisérom Máriom Puzderom a začali sme sa baviť o určitých nápadoch na rôzne vizuály. Tam sme vymysleli hrubý základ vizuálu Cry me a river. Povedali sme si, že tam bude luxusné auto, šteklivý podtón, sexi dievča, no hlavne sme chceli, aby to malo dušu,“ vysvetľuje Marco Rajt.


Marco Rajt

Klip nakrúcali v nádhernom prostredí zámku v Hlohovci a tamojšieho empírového divadla. Marco v ňom prichádza na akýsi tajný bál, kde stretáva záhadnú ženu, odlišnú od účastníkov tým, že na tvári nosí striebornú masku. Všetci ostatní totiž majú masky biele.

„Vyberali sme si klasické a zároveň estetické priestory a pohrali sme sa aj so psychológiou farieb. Cez určité metafory (zlaté a strieborné ovocie) sme vytvorili krátku love story. Ja mám od začiatku na tvári zlatú masku. Zlatá farba značí extravaganciu, víťazstvo a vášeň. Strieborná farba je chladnejšia a spája sa s kultivovanou osobnosťou so silnými morálnymi zásadami. Vášňou, hrou na husliach a extravagantnou zlatou maskou si napokon získam pozornosť a nakoniec aj srdce striebornej dámy. Myšlienka je paralelou na to, ako aj osobnostiam so silnými morálnymi zásadami (strieborná farba) dokáže extravagancia (zlatá) pomotať hlavu,“ uzatvára Marco Rajt.

Viac o téme: #crymeariver #marcorajt #novinka #singel #videoklip