Voyo začalo natáčať nový komediálny seriál Sex O‘Clock o sexuálnom dospievaní tínedžerov a ich prvých intímnych zážitkoch.

Lukáš Kočišek, MARKÍZA - SLOVAKIA, spol. s r.o.

V ďalšom novom Voyo Origináli si zahrá aj trojica obľúbených slovenských hercov – Zuzana Kanócz, Lucia Siposová a Csongor Kassai. Jeho uvedenie na Voyo je naplánované na rok 2023.

Najznámejšia streamovacia služba na Slovensku – Voyo – odštartovala natáčanie nového desaťdielneho komediálneho seriálu o dospievaní tínedžerov. V novom Voyo Origináli s pracovným názvom Sex O’Clock sa predstaví rodina a priatelia dospievajúceho Adama, ktorý začína riešiť prvé intímne otázky. Jeho uvedenie na Voyo je naplánované na rok 2023.

„Sex O’Clock je o hľadaní vlastnej identity a niekedy tiež o veľmi náročnom, ale neuveriteľne vtipnom rodinnom spolužití. Je to príbeh rodiny, ktorá sa po prekvapivom odhalení musí naučiť fungovať bez ohľadu na to, čo si kto myslí alebo hovorí. Som veľmi rada, že v seriáli dávame priestor mladým hereckým tváram, ktoré sa na natáčanie dlho a intenzívne pripravovali,“ hovorí kreatívna producentka Marta Fenclová.

V hlavných úlohách sa predstaví dospievajúci Adam (Maximilián Kocek), ktorý sa až doteraz zaoberal predovšetkým svojou tanečnou kariérou a mučivou otázkou, kedy už konečne príde o panictvo. Jeho otec (Jan Révai) ale prekvapivým odhalením prevráti celej rodine život naruby. Táto situácia odštartuje celý reťazec nečakaných udalostí, s ktorými si musí poradiť Adamova matka (Petra Bučková), ako aj babička (Jana Švandová). A to ešte nikto netuší, s čím sa bude musieť v blízkej dobe vysporiadať Adamova sestra Ema (Sára Korbelová).

„Hrám pätnásťročného Adama, ktorý chodí na „gympel“ a tancuje latinskoamerické tance. Asi ako väčšina chalanov v jeho veku sa zaujíma o dievčatá, ale veľmi mu to nejde, pretože k tomu navyše rieši problémy v rodine,“ hovorí predstaviteľ hlavnej role Maximilián Kocek. Predstaviteľka jeho sestry Emy, Sára Korbelová ho dopĺňa: „Na workshope tesne pred štartom nakrúcania sme sa zbližovali s projektom, skúmali svoje postavy, ich vzájomné vzťahy, tvorili im hudobné playlisty a tiež mali kurz intimity. Seriál je jej plný, a tak je dôležité sa pri scénach na pľaci cítiť bezpečne a vzájomne sa rešpektovať.“

Za scenárom celej série stojí Karolina Zalabáková spolu s Matějom Randárom a jeho vývoj trval niekoľko rokov. „Seriál sa dotýka mnohých dnes už normálnych, ale aj spoločensky horúcich tém a postavy v ňom riešia rovnaké problémy a otázky, či už majú pätnásť alebo štyridsaťpäť rokov,“ hovorí Karolina Zalabáková, ktorej tvorivý tím na projekte spolupracoval aj s Masarykovou univerzitou či s fokusovou skupinou študentov stredných škôl.

Ústredné mladé herecké duo doplní Karolin Omastová, ktorá stvárni postavu Adamovej novej tanečnej partnerky Kristýny. Tá sa práve prisťahovala z Prahy a nedá sa povedať, že by sa jej v novom meste páčilo. V úlohe Kristýninej matky sa predstaví slovenská herečka Zuzana Kanócz. „Teším sa na natáčanie, pretože tituly rozoberajúce túto tematiku sú odlišné od klasiky, na ktorú sme na Slovensku zvyknutí. Keď som videla scenár, bola som milo prekvapená do akých detailov je tam svet tínedžerov rozpracovaný. Mojou úlohou bude stvárniť matku Kristýny, ktorá objavuje svet chlapcov a spolu so sťahovaním prežíva nie úplne ľahké obdobie,“ povedala Kanócz.

Seriál sa začal natáčať v Zlíne, v ktorom jeho tvorcovia a aktéri strávia celkom 48 natáčacích dní. Okrem Zuzany Kanócz sa zo slovenského obsadenia diváci môžu tešiť aj na Csongora Kassaia či Luciu Siposovú. Natáčanie Voyo Originálu Sex O‘Clock je realizované v súlade s princípmi tzv. zeleného natáčania a udržateľnej produkcie, teda s maximálnym ohľadom na životné prostredie.

Viac o téme: #komédia #seriál #sexo-clock #VOYO