IL DIVO si na turné Greatest Hits Tour uctí zosnulého Carlosa Marina.

Agentúra AMADEUS

Po tragickom úmrtí člena skupiny Il Divo Carlosa Marina sa zostávajúci členovia tohto medzinárodného zoskupenia – Američan David Miller, Francúz Sebastien Izambard a Švajčiar Urs Buhler – rozhodli pokračovať v turné, ktorým si uctia Marinovu pamiatku.

Turné, ktoré sa pôvodne malo nazývať „For Once in My Life Tour“, bude pokračovať pod názvom „Greatest Hits Tour“ a ako špeciálny hosť sa ho zúčastní Steven LaBrie, barytón z Mexika. Na turné odznie množstvo hitov skupiny Il Divo z celého ich obrovského repertoáru vrátane neuveriteľnej pódiovej šou. Zakúpené lístky z predošlých koncertov bude možné použiť na vstup na koncerty v roku 2022.

„Carlos bol veľká osobnosť so vzácnou kombináciou neskutočne krásneho hlasu a obrovského talentu. Jeho vášnivosť, hravosť a zmysel pre humor z neho robili naozaj kúzelnú ľudskú bytosť a jeho smiech nám vždy zlepšoval náladu. Milovali ho milióny fanúšikov po celom svete a my sme mali to šťastie a česť, že sme s ním mohli toľké roky vystupovať. Jeho hravosť, priateľskosť a nádherný hlas nám budú chýbať. Na jeho počesť zriadime Nadáciu Carlosa Marina a na jeho spev budeme počas všetkých budúcich koncertov spomínať. Nech si všetci zapamätajú jeho krásnu dušu a obrovský talent a nech odpočíva v pokoji,“ napísali Miller, Izambard a Buhle vo svojom stanovisku.

Na tomto turné chcú predstaviť svoj desiaty štúdiový album nazvaný For Once In My Life: A Celebration of Motown (Decca Gold), ktorý práve vyšiel, a podporiť Nadáciu Carlosa Marina.

Il Divo je vo svetovej hudobnej histórii komerčne najúspešnejšia skupina venujúca sa žánru klasický crossover. Tento úspech si užíva už od svojho založenia v roku 2003. Ich albumy, ktorých sa predalo už vyše 30 miliónov, získali v 33 krajinách dohromady 160 zlatých a platinových platní. Il Divo boli zároveň prvou skupinou žánru klasický crossover, ktorej album debutoval na 1. mieste rebríčka Billboard Top 200.

Viac o téme: #carlosmarin #greatesthitstour #ildivo #koncert