TV Markíza v pondelok prinesie priamy prenos poslednej rozlúčky s kráľovnou Alžbetou II.

Lukáš Kočišek, MARKÍZA - SLOVAKIA, spol. s r.o.

Niekoľkohodinovú mimoriadnu reláciu s názvom „Rozlúčka s Alžbetou II.“ bude TV Markíza vysielať naživo v pondelok 19. septembra 2022 od 11:00 do 16:50 hod., divákov ňou bude sprevádzať moderátorka Zlatica Švajdová Puškárová.

Celý svet vo štvrtok 8. septembra 2022 zasiahla správa o úmrtí kráľovnej Alžbety II., ktorá viac než 70 rokov vládla Spojenému kráľovstvu a ďalším 14 štátom Commonwealthu. Bezprostredne po jej skone sa novým britským kráľom automaticky stal jej najstarší syn princ Charles, ktorý bude panovať ako Karol III. Buckinghamský palác už potvrdil, že posledná rozlúčka s kráľovnou Alžbetou II. sa uskutoční v pondelok 19. septembra 2022 od 11:00 hod. miestneho času vo Westminsterskom opátstve. Diváci si túto udalosť budú môcť pozrieť v priamom prenose na obrazovkách televízie Markíza.

Niekoľkohodinovú mimoriadnu reláciu s názvom „Rozlúčka s Alžbetou II.“ bude TV Markíza vysielať naživo v pondelok 19. septembra 2022 od 11:00 do 16:50 hod., divákov ňou bude sprevádzať moderátorka Zlatica Švajdová Puškárová. V štúdiu v Záhorskej Bystrici privíta zaujímavých hostí – odborníčku na britskú kráľovskú rodinu Katarínu Strýčkovú a Branislava Kováčika, dekana na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

„Priamo v Londýne bude dianie monitorovať naša vyslaná redaktorka Ivana Miklánková, ktorá od piatka obohatí vysielanie všetkých pravidelných spravodajských relácií o exkluzívne reportáže a živé vstupy. V pondelok sa bude divákom naživo prihovárať z miesta poslednej rozlúčky vo Westminsterskom opátstve,“ povedal Tibor Mattyašovský, šéfredaktor spravodajstva TV Markíza.

Alžbeta II. bola vo veku 96 rokov najdlhšie žijúcim a najdlhšie vládnucim britským panovníkom. Bola tiež najdlhšie pôsobiacou ženskou hlavou štátu v histórii a najstaršou žijúcou panovníčkou na svete. Počas jej panovania pôsobilo 15 premiérov, prvým bol Winston Churchill, narodený v roku 1874, a poslednou Liz Trussová, narodená o 101 rokov neskôr.

Štátneho pohrebu sa za mimoriadne prísnych bezpečnostných opatrení zúčastnia politickí lídri z celého sveta, ako aj členovia viacerých kráľovských rodín. Slovensko bude na pozvanie britskej strany zastupovať prezidentka Zuzana Čaputová, spolu so svojím partnerom Jurajom Rizmanom. Telesné pozostatky kráľovnej Alžbety II. budú po smútočnom pohrebnom sprievode ulicami Londýna uložené na miesto posledného odpočinku v Kaplnke sv. Juraja na hrade Windsor.

Viac o téme: #priamyprenos #rozluckasalzbetouii #tvmarkiza