Vypočujte si v poradí tretí sólový album speváčky Márie Podhradskej s názvom Muzika.

Miroslav Čačík

V týchto dňoch vychádza nové sólové CD Márie Podhradskej s názvom Muzika. Album obsahuje 13 piesní a spolupracovalo na ňom 22 hudobníkov, ktorí za 120 hodín v štúdiu dokončili celkovo vyše 2 roky práce.

Ako píše Mária v booklete CD:
„Spev je liek pre moju dušu. Je mojím intímnym jazykom, ktorým komunikujem s mojím manželom, deťmi, kamarátmi, Bohom, dokonca sama so sebou.
Spievam si neustále. Keď umývam riad, keď idem autom, prechádzam sa po lese, keď som smutná aj veselá, keď sa bojím alebo hnevám, keď sa hľadám, aj keď sa nachádzam. Smútok a strach je zrazu menší a radosť a láska väčšia. Okolnosti sa nemenia, ale v mojom vnútri nastáva zázračný pokoj.
Tieto piesne sú odrazom môjho života za posledných 10 rokov. Každá z nich má svoj príbeh a týka sa konkrétnej okolnosti alebo človeka, ktorých mi Boh poslal do cesty.
Aj vy máte svoje pribehy a svoje cesty. A veľmi by ma potešilo, keby vám moje piesne pomohli nájsť pokoj v tom, čo prežívate.“


Mária Podhradská

Mária Podhradská je slovenská speváčka, skladateľka, textárka a herečka s pedagogickým vzdelaním v oblasti cudzích jazykov. Je zakladateľkou a spoluautorkou hudobno-zábavného projektu SPIEVANKOVO. Jej veľkým snom je vzdelávať deti netradičnou a zábavnou formou, aby mali radosť z učenia a objavovania nových vecí.

Ako speváčka v skupine Atlanta začala v roku 2000 komponovať a nahrávať aj svoje sólové piesne. Spolu s hudobníkmi ako Maťo Gašpar, Marcel Buntaj, Peter Bič, Marián Čekovský, Michal Žáček, Peťo Lipa ml., Martin Zajko, Martin Lišhák či Igor Ajdži Sabo v roku 2003 nahrala svoje prvé sólové CD „ROZHODNUTÉ“. V tom čase zarezonovala v médiách jej pieseň Na hrane, v ktorom účinkuje so svojím manželom.

V roku 2007 v Creative Music House nahrala CD „BOLO AKO BUDE“. Po roku 2007 ju úplne pohltila práca pre Spievankovo.

Počas pandémie sa začala venovať sólovej tvorbe, čoho výsledkom bolo aj nové sólové album „MUZIKA“.

Viac o téme: #album #CD #mariapodhradska #Muzika #novinka