/ SÚŤAŽ UKONČENÁ / SÚŤAŽ O 2×2 VSTUPENKY NA OTVÁRACIE KONCERTY SLOVENSKEJ FILHARMÓNIE.

Rádio VIVA a Slovenská filharmónia vám prinášajú súťaž o 2×2 vstupenky na otváracie koncerty 74. sezóny Slovenskej filharmónie, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok a piatok 20. a 21. októbra 2022. Stačí ak do komentára na facebooku Rádia VIVA napíšete správnu odpoveď na otázku a lajkne súťažný príspevok. Môžete pripísať aj deň koncertu (štvrtok alebo piatok), ktorý by vám viac vyhovoval. Výhra a fantastický zážitok novej koncertnej sezóny už na vás čaká. 🙂

Otváracie koncerty 74. sezóny Slovenskej filharmónie sa uskutočnia vo štvrtok a piatok 20. a 21. októbra 2022. Slovenská filharmónia a Slovenský filharmonický zbor (zbormajster Jozef Chabroň) sa predstavia pod taktovkou šéfdirigenta Daniela Raiskina. Sólistkou večerov bude mladá holandská husľová virtuózka Simone Lamsma, ktorá hrá na vzácnom nástroji „Mlynarski“ Stradivarius (1718). V naštudovaní šéfdirigenta zaznejú diela Egona Kráka, Ericha Wolfganda Korngolda a Gustava Mahlera. Koncerty sa začnú o 19.00.

Do programu úvodnej abonentnej dvojice zaradil šéfdirigent Daniel Raiskin premiéru diela slovenského skladateľa Egona Kráka Les anges du ciel / Nebeskí anjeli, hommage à Josquin Desprez. Vokálno-inštrumentálne dielo zaznie v interpretácii Slovenskej filharmónie a Slovenského filharmonického zboru.

Sólistkou slávnostných večerov v bratislavskej Redute bude mladá holandská huslistka Simone Lamsma, ktorá sa vracia na naše koncertné pódium po roku a pol. Tentokrát v jej interpretácii zaznie Koncert pre husle a orchester D dur, op. 35 Ericha Wolfganda Korngolda, rodáka z Brna, držiteľa dvoch Oscarov za filmovú hudbu, ktorú komponoval pre Hollywood po emigrácii do USA v roku 1938. Korngolda poznáme ako autora hudby k filmom a autora koncertnej hudby. Koncert pre husle D dur je skladateľovým povojnovým dielom, ktoré venoval Alme Mahlerovej, manželke Gustava Mahlera, ktorého takmer 70 minútová päť časťová Symfónia č. 5 z roku 1902 so slávnym Adagiettom koncertný večer uzavrie.

Súťaž pre vás pripravila Slovenská filharmónia v spolupráci s Rádiom VIVA.

Podmienky súťaže:
✔️do komentára na Facebooku napíšte správnu odpoveď
✔️lajknite príspevok na Facebooku Rádia VIVA
✔️súťaž prebieha od 15.10. 10:00 do 17.10. 10:00
✔️výhercu budeme kontaktovať v súkromnej správe
✔️podrobné podmienky súťaže si môžete prečítať TU

Viac o téme: #74. sezóna #otvaraciekoncerty #slovenskafilharmonia #suťaž #vstupenky