My nie sme Taliani – vychádza vynilová 2LP kompilácia skupiny LOJZO k 40. výročiu ich existencie!

Renáta Tomášová, Warner Music CZ

My nie sme Taliani je jedinečná vinylová 2LP kompilácia legendárnej slovenskej recesistickej skupiny LOJZO, ktorá vychádza k 40. výročiu existencie kapely.

Na dvojalbume, ktorý zostavil stály spolupracovník Opusu Juraj Čurný, sa nachádzajú všetky veľké hity skupiny vrátane evergreenu Každý deň budú vraj Vianoce, ktorý celú kolekciu 28 piesní uzatvára. Titul je obohatený textovo i graficky o historické úryvky z článkov, ktoré venovala tejto skupine dobová tlač. Je to skutočná lahôdka pre každého fanúšika skupiny Lojzo aj každého fanúšika kvalitnej slovenskej populárnej hudby.

„Samotná skladba My nie sme Taliani, podľa ktorej je pomenovaná nová výberová 2LP platňa je staršia ako samotná skupina Lojzo. Kompilácia zahŕňa viac-menej celé súhrnné dielo môjho otca Mariána Kochanského, hudobne aj textovo s nezameniteľným prevedením skupiny Lojzo,“ vyjadril sa k výberovke Marek Kochanský ml. a dodáva: „Keď otec so spoluhráčmi zakladal skupinu, určite netušil, že výber jeho pesničiek vyjde aj štyridsať rokov po vzniku kapely, napriek tomu, že on naozaj veril, že svoje skladby a nezameniteľný štýl v podaní Lojza dostane medzi širokú verejnosť. Je to úžasné, tieto skladby majú stále čo ľuďom povedať. Fakt, že po niekoľkých desaťročiach sa vydavateľ vrátil k vinylu, by ho potešil o to viac, lebo on bol skôr klasik. Ja len dodávam,, ŽE MI JE ĽÚTO… a aj preto túto skladbu hrávam so svojou kapelou „Kochanski“ na každom našom koncerte už 16 rokov, odkedy otec nie je medzi nami. Jeho hudobný odkaz žije ďalej aj v podobe tohto dvojalbumu a keďže sú to platne dlhohrajúce, otcova hudba, texty a skupina tu budú žiť naďalej!“

„Veľmi sme sa potešili, keď sme sa dozvedeli, že bude vydaný vinylový dvojalbum k nášmu 40. výročiu. LP zažívajú renesanciu a pre našich fanúšikov to naozaj bude prierez našich najväčších hitov vo vynikajúcej kvalite. Do obalu sa podarilo zakomponovať citácie z dobovej tlače, pretože tieto materiály vlastníme a máme uložené v našej kronike. Tá má 5 500 strán a už je zdigitalizovaná a teraz je uložená v archíve mesta Bratislavy,“ povedal Tomáš Fabor zo skupiny LOJZO.

Legendárna bratislavská kapela, ktorá má vo svojom „dress code“ tepláky ani len netušila na začiatku svojho vzniku, že v roku 2022 bude práve tento kúsok oblečenia veľmi trendy a nebude len športovou alebo domácou záležitosťou. Tepláky dnes hýbu svetom.

S teplákmi na večné časy a nikdy inak! – hlási skupina LOJZO, ktorá obliekla svet do teplákov ?

Zoznam piesní na 2LP My nie sme Taliani:

01. A1 NA CENTRÁLNOM TRHOVISKU
02. A2 TOREADOR KAROL
03. A3 ZITA OBEZITA
04. A4 NEDEĽA JE HROZNÝ DEŇ
05. A5 UČITEĽKA CHÉMIE
06. A6 UKULELE, UKULALA, IAÁ
07. A7 MY NIE SME TALIANI
08. B1 ANČA SI DRAHÁ AKO VOLVO
09. B2 ÁNO A NORMÁLNE NO NÉ
10. B3 ŠTRONZO
11. B4 POVOLÍME SKRUTKU (LOJZO METAL)
12. B5 PRIDRUŽENÁ VÝROBA
13. B6 ZOLL SEM, ZOLL TAM
14. B7 VINCENTKA VAN GOGOVÁ

01. C1 ZIPSY WOMAN
02. C2 SCHÖNE NÁCI
03. C3 NA NOHU JEJ STÚPIL
04. C4 PROSÍM ŤA, STLAČ MA!
05. C5 MOLEKULA BLUES
06. C6 JA SOM DNES CHORÝ
07. C7 MUCHA TSE-TSE
08. C8 BALADA O TURECKOM MEDE
09. D1 ŽE MI JE ĽÚTO
10. D2 HURÁ NA PAPRIKE
11. D3 TICHO PO PLEŠINE
12. D4 LAZ VEGAZ
13. D5 STRÁCAM
14. D6 KAŽDÝ DEŇ BUDÚ VRAJ VIANOCE

Viac o téme: #40. výročie #kompilácia #Lojzo #LP #myniesmetaliani