Jana Krištof Lehotská vás v novom klipe prenesie do svojho sveta zázrakov.

Peter Dechet

Na konci roka 2021 vydala Jana Krištof Lehotská svoj druhý štúdiový album pod názvom „Dotyky slov“. Album obsahuje štrnásť autorských piesní a jeden bonus track. Po vydaní albumu dostávajú piesne postupne aj svoju obrazovú podobu. Ako ďalšou, ktorá dostáva svoj klip je asi najmelancholickejšia pieseň albumu „Tvárou v tvár“.

„Je to asi jedna z najpomalších a zároveň aj najosobnejších piesní na albume“, prezradila Jana „a cítila som, že klip by mal byť tiež osobnejší a to nie len jeho vizuálom, ale aj samotným prístupom k spracovaniu“. Preto sa Jana spolu so svojím gitaristom, spoluautorom textu aj hudby Petrom Dechetom, rozhodli natočiť si tentokrát klip úplne sami. „Každý z nás potrebuje svoje tajné miesto, svoj svet zázrakov, kam môže ujsť, keď je už toho na človeka priveľa. Kde môže vypnúť, pretriediť si myšlienky a načerpať novú energiu a silu ísť ďalej“, hovorí Janka o natáčaní klipu, „preto sme sa rozhodli aj klip natáčať sami, tak ako keď píšeme naše piesne, tak ako keď sme spolu začínali a začali sme spoločne v našich piesňach odhaľovať kúsok po kúsku svoje myšlienky a pocity. V jednu krásnu októbrovú nedeľu na konci babieho leta sme s Peťom zobrali kameru a vybehli sme na romantickú malú chalúpku Peťovej sestry v krásnom prostredí lesov v okolí Novej Lehoty, ktorú si pred dvomi rokmi kúpila a sama nadizajnovala a postupne zrekonštruovala. Práve táto malinká chalúpka, ktorá nemá viac ako 30 metrov štvorcových, v sebe skrýva to čarovné miesto, kde vás môže vyrušiť maximálne zvuk lesa a praskajúce drevo v krbe. Celý klip sme si sami navrhli a úplne spontánne sme vyberali miesta natáčania tak, ako sme sa túlali v okolitých lesoch.“ Samotný strih a aj postprodukciu si Peťo s Jankou realizovali úplne sami, vo svojom štúdiu.


Jana Krištof Lehotská

„Dúfam, že sa nám na vás podarí preniesť klipom a samotnou pesničkou čo najviac z našich myšlienok a pocitov, ktoré sme mali pri písaní piesne, ktoré máme pri jej živom hraní a aké sme prežili aj pri samotnom natáčaní klipu. Snáď sa nám podarí ukázať vám kúsok z nášho sveta zázrakov, kam vás pozývame prísť, odpočinúť si a načerpať nové sily do ďalších dní“, dodala Janka na záver.

Janka okrem koncertov na ktorých aktuálne naživo so svojou kapelou predstavuje svoj ostatný album Dotyky slov, pracuje na ďalších klipoch. Prezradila nám, že po takmer ročnej práci finišuje s asi najväčším klipom, aký doteraz natáčala. Viac zatiaľ prezradiť nechcela len toľko, že v pripravovanom klipe sa na tvorbe spojili tí najlepší Slováci, ktorí pôsobia vo svetových filmových produkciách ako Lucasfilm, Marvel či Disney. Premiéru nového klipu plánujú v priebehu mesiaca november 2022.

Viac o téme: #dotykyslov #janakristoflehotska #novinka #singel #tvarouvtvar