Dlhoočakávaná 5. séria obľúbeného seriálu „The Crown“ začína už 9. novembra.

Netflix Media Center

S novým desaťročím je kráľovská rodina postavená pred pravdepodobne doteraz najväčšiu výzvu; keďže v 90. rokoch verejnosť otvorene spochybňuje ich úlohu v Británii.

Keď sa kráľovná Alžbeta II. (Imelda Staunton) blíži k 40. výročiu svojho nástupu, zamýšľa sa nad vládou, ktorá zahŕňa deväť premiérov, nástup masovej televízie a súmrak Britského impéria. Na obzore sú však nové výzvy. Rozpad Sovietskeho zväzu a presun suverenity v Hongkongu signalizuje seizmický posun v medzinárodnom poriadku, ktorý predstavuje prekážky aj príležitosti. Medzitým sa k domovu blížia problémy.

Princ Charles (Dominic West) tlačí na svoju matku, aby mu dovolila rozviesť sa s Dianou (Elizabeth Debicki), čo predstavuje ústavnú krízu monarchie. Kolujú klebety, keď sa ukazuje, že manželia žijú čoraz oddelenejšie životy, a keď sa mediálna kontrola zintenzívňuje, Diana sa rozhodne prevziať kontrolu nad svojím vlastným príbehom, pričom poruší rodinný protokol a vydá knihu, ktorá podkopáva verejnú podporu Charlesa a odhaľuje trhliny v kráľovskej rodine Windsorovcov.


Netflix

Napätie bude ďalej stúpať, keď na scénu prichádza Mohamed Al Fayed (Salim Daw). Hnaný svojou túžbou po prijatí najvyššieho rádu využíva svoje vlastné bohatstvo a moc, aby jemu a jeho synovi Dodimu (Khalid Abdalla) zaistil miesto pri kráľovskom stole.

Viac o téme: #dráma #historický #Netflix #seriál #thecrown