Ako si chlapi predstavujú Superženu? Nová slovenská komédia zverejnila trailer.

Peter Gašparík, Continental film

Blondínka? Tmavovláska? V akom veku? A akej postavy? Predstava slovenských mužov o ideálnej žene vás možno prekvapí – je naozaj rôznorodá. Šiesti slovenskí scenáristi mali v kreatívnom zadaní napísať filmovú poviedku o superžene, ako ju vidia oni sami vo svojej fantázii. Režisér Karol Vosátko dal potom ich scenárom podobu štýlového poviedkového filmu, ktorý príde do kín 1. decembra.

Mužský pohľad na ženský svet je vo filme Superžena nečakane pestrý, nechýbajú prekvapivé zápletky a vyznenia. Na plátne sa stretneme so ženami v rôznych situáciách, ktoré na prvý pohľad nemajú nič spoločné s predstavou ženy v superlatívoch. O to sú jednotlivé poviedky prekvapivejšie… Ako sa môže žena vysporiadať so žiadostivosťou? Ako znáša neveru? Máte tušenie, o čom sa rozprávajú pornoherečky v šatni pred nakrúcaním? A ak ste si náhodou mysleli, že sa žena dokáže zamilovať iba do inej osoby, filmová novinka vás vyvedie z omylu.

V jednotlivých poviedkach sa objavujú viaceré známe slovenské herečky a publikum sa môže tešiť na Dianu Mórovú, Zuzanu Kubovčíkovú Šebovú, Zuzanu Porubjakovú, Mirku Gális Partlovú, Renátu Ryníkovú, alebo Tatianu Dykovú, hostku z Českej republiky. Ich mužskými náprotivkami budú Marko Igonda, Lukáš Latinák, Miroslav Krobot, Jaroslav Plesl a Superžena je posledným filmom, v ktorom sa objaví herec Gejza Benkő.


Continental film

Nesporne zaujímavým je tiež zloženie scenáristov, ktorí majú jednotlivé poviedky na svedomí. Viliam Klimáček je známy najmä ako dramatik, režisér a zakladateľ divadla GUnaGU. Stano Guštafík je skúsený televízny scenárista a dramaturg, ktorý stál pri úspechu seriálov Mafstory, Profesionáli či Prázdniny. Jozef Koleják je vyštudovaný divadelný dramaturg a režisér, ktorý sa však živí aj ako scenárista a má za sebou projekty Nový život či Slovania. Miro Šifra je scenáristom úspešnej celovečernej kriminálky Červený kapitán a ako scenárista pôsobí v Českej republike – na svojom konte má napríklad oceňované seriály Rédl či Zrádci. Petr Kolečko je český scenárista, ktorého seriály Okresní přebor, MOST! či Vyšehrad si získali kultový status. Scenáristickú šesticu uzatvára Karol Vosátko, vedúca osobnosť divadla La Komika, ale aj režisér už spomínaného televízneho fenoménu, seriálu Mafstory. Práve on režijne zastrešil aj film Superžena. Do slovenských kín jeho dielo v decembri uvedie distribučná spoločnosť Continental film.

Viac o téme: #continentalfilm #komédia #poviedky #Superžena