Po úspechu rozprávky Zvieratká na letisku prichádza premiéra rozprávky TUČNIACI KOLÁČE NEPEČÚ.

Divadlo Aréna myslí aj na detských divákov, a to najmä v predvianočnom čase. Po úspechu rozprávky Zvieratká na letisku, sa rozhodlo uviesť ďalší príbeh úspešného autora pre deti Ulricha Huba. Rozprávka s názvom Tučniaci koláče nepečú bude mať premiéru ešte pred Vianocami na javisku DPOH.

Rozprávka o dvoch tučniakoch, jednej sliepke s vysávačom a strašne krátkozrakom krtkovi v dynamickom deji plnom vtipných situácií, prekvapivých zvratov a pesničiek. Tučniaci nájdu tvarohový koláč, no keď ho celý zjedia, zistia, že patril krtkovi, ktorý práve oslavuje narodeniny. Krtko je takmer slepý a tak nezistí, že koláč už neexistuje a tučniaci túto situáciu využívajú. Tak vzniká množstvo vtipných situácií. V tom prichádza sliepka so svojim domácim miláčikom – vysávačom, ktorý si všetko značkuje olejovými mláčkami. Sliepka sa tvári, že upiecť nový koláč je hračka, no stále sa k tomu nemá, pretože sa venuje konzumácii hrozienok a snaží sa rozbiť priateľstvo dvoch kamarátov – tučniakov. V pravidelných intervaloch sa vracia na scénu ufrflaný krtko.

Tak ako všetky rozprávky, aj táto sa končí šťastne – zvíťazí priateľstvo a pravda. Zvieratká sa dohodnú, že nový koláč upečú všetci spolu a deti potešia finálovým rapom o rybích prstoch.

Rozprávka je určená pre deti vo veku od 5 rokov. Scéna, kostýmy a vizuál inscenácie vznikli v spolupráci s Ateliérom scénografie AxS. Autorom rozprávky je nemecký spisovateľ a režisér Ulrich Hub (*1963), držiteľ mnohých ocenení v oblasti detskej literatúry.

TVORCOVIA:
Réžia: Juraj BIELIK
Preklad: Saša SARVAŠOVÁ
Texty piesní: Juraj BIELIK, Katarína ŠAFAŘÍKOVÁ, Saša SARVAŠOVÁ
Dramaturgia: Saša SARVAŠOVÁ
Scéna: Matúš ĎURAN
Kostýmy: Dominika KATONOVÁ
Hudba: Juraj BIELIK
Svetelný dizajn: Robert POLÁK

ÚČINKUJÚ:
Prvý tučniak – Pavol ŠIMUN
Druhý tučniak – Tomáš TUREK
Sliepka – Katarína ŠAFAŘÍKOVÁ
Krtko – Daniel RATIMORSKÝ

Divadlo Aréna patrí k jednej z najvýraznejších divadelných, ale i multikultúrnych scén na Slovensku. Odkedy bol do funkcie vymenovaný doterajší riaditeľ Juraj Kukura, sa divadlo profiluje ako multižánrová scéna s národným významom. Vzniklo tu niekoľko oceňovaných inscenácií predovšetkým v rámci tzv. Občianskeho cyklu, ktorý priniesol 11 premiér pôvodných slovenských hier, písaných na objednávku Divadla Aréna, na tému kontroverzných epoch a osobností slovenskej histórie s presahom do súčasnosti.

Aréna sa stala prakticky jediným divadlom profilujúcim sa ako divadlo s jasným politickým myslením a spoločenskou angažovanosťou, prinášajúce každú sezónu nové témy. Divadlo Aréna spolupracuje s etablovanými režisérmi z domáceho i zahraničného prostredia, prináša priame prenosy z Metropolitnej opery v New Yorku, organizuje jazzové koncerty, Detskú univerzitu Komenského a od februára 2015 premieta najväčšie skvosty domácej a svetovej kinematografie.

Z dôvodu rekonštrukcie budovy Divadla Aréna, ktorá sa realizuje na základe iniciatívy Juraja Kukuru, je v súčasnosti jeho dočasným domovom Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava. Od septembra 2021 tu hráva svoj repertoár ako samostatné umelecké teleso.

Viac o téme: #divadloarena #predstavenie #tucniacikolacenepecu