Príďte sa pozrieť na vystúpenie neopakovateľného tria Son Lux do Majestic Music Clubu

Majestic Music Club

Experimentálne trio Son Lux ( Rafiq Bhatia, Ian Chang, Ryan Lott ) sa po vydaní svojho trojalbumu z roku 2021 Tomorrows a 49-skladbového soundtracku k očakávanému filmu A24 Everything Everywhere All At Once, vydáva na svoje turné po Európe.

Okrem toho, že tento rok vystúpia na viacerých festivaloch, prídu potešiť svojich fanúšikov aj na Slovensko, a to v nedeľu 12.3.2023 do bratislavského MMC. Vstupenky na koncert sa začnú predávať vo štvrtok 14. apríla 2022 od 11:00 hod.

Son Lux od začiatku funguje ako „zvukové laboratórium“. Plynulý prístup kapely k žánru a štruktúre čerpá zo základov soulu, hip-hopu a experimentálnej improvizácie. Zvuk Son Lux je výrazne individuálny, skupina sa snaží spochybniť hlboko zakorenené predpoklady o tom, ako sa tvorí hudba a prebudovať ju od molekulárnej úrovne. To, čo začalo ako samostatný projekt zakladateľa Ryana Lotta, sa v roku 2014 rozšírilo vďaka príbuzenstvu s Ianom Changom a Rafiqom Bhatiom, ktoré bolo príliš silné na to, aby sa dalo ignorovať. Trio posilnilo svoju chémiu a zdokonalilo kolektívnu intuíciu pri tvorbe, vydaní a následnom turné, vrátane Brighter Wounds ( 2018 ) a Tomorrows ( 2021 ).


Son Lux

Hoci Son Lux prijíma hudobný prieskum ako základnú prax, kapela nikdy predtým neexperimentovala s formátom. Tomorrows odstránil obmedzenia tradičného albumu, čo znamenalo výrazný odklon od tých predchádzajúcich. Zatiaľ čo tie boli nabité nápadmi až po okraj, trojzväzkový Tomorrows poskytol hudobný priestor na nádych a rozvoj. V každom vydaní sú piesne spojené s hraničnými inštrumentálnymi priestormi, čo vedie k prirodzenejšiemu toku a zároveň sa zvuk vedie pri prenášaní zložitosti a napätia príbehu. Pripravená gitarová melódia sa opakovane prehýba cez seba a vytvára cvrlikanie húštiny. Pulzy bubna sa rozvetvujú smerom von a množia sa cez registre, pričom sa zhromažďujú do pulzujúcej hmoty. Potápačské violončelá sa odlupujú ako závažia na kyvadle a potom sa znova spoja. Význam je často myslený tak, aby bol chápaný v kontexte – alebo dokonca rekontextualizovaný – zvukom.

„V tomto albume oddeľujeme veci od seba a dávame ich späť,“ vysvetľuje Lott. „Emocionálne, vzťahovo a hudobne.“ Napriek všetkej svojej nestabilite, skúmanie bodov zlomu a trvalých trecích miest Tomorrows v konečnom dôsledku slúži niečomu odmeňujúcemu a nevyhnutnému: aktu spochybňovania, ničenia a aktívneho obnovovania vlastnej identity. Príďte sa pozrieť na vystúpenie neopakovateľného tria Son Lux, kde každý člen prináša svoj jedinečný zvukový prístup, aby vytvoril celok ako z iného sveta.

Viac o téme: #koncert #MMC #sonlux