Christian Bale v hlavnej roli historického kriminálneho trileru „The Pale Blue Eye“

Netflix Media Center

West Point, 1830. Svetom unavený detektív je najatý, aby diskrétne vyšetril hroznú vraždu kadeta. Brzdený kódexom mlčanlivosti kadetov prizve jedného z nich, aby pomohol rozlúštiť prípad. Tým kadetom je mladý muž, ktorého svet pozná pod menom Edgar Allan Poe.

V skorých hodinách šedivého zimného rána je nájdený mŕtvy kadet. Keď však telo dorazí do márnice, tragédia sa stane krutou, keď sa zistí, že mladému mužovi bolo šikovne odstránené srdce. V obave z nenapraviteľného poškodenia vznikajúcej vojenskej akadémie sa jej vodcovia obrátia na miestneho detektíva Augustusa Landora (Christian Bale), aby vraždu vyriešil. Landor, zmätený kódexom mlčanlivosti kadetov, požiada o pomoc jedného z nich, aby prípad stíhal, výstredného kadeta, ktorý pohŕda tvrdosťou armády a má záľubu v poézii – mladého muža menom Edgar Allan Poe (Harry Melling).


Netflix

Film „The Pale Blue Eye“, natočený podľa románu Louisa Bayarda, režíroval Scott Cooper a hrajú v ňom uznávané vedľajšie herecké obsadenie vrátane Gillian Anderson, Lucy Boynton, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, Harry Lawtey, Simon McBurney, Hadley Robinson, Timothy Spall a Robert. Duvall.

Viac o téme: #christianbale #horor #krimi #mysteriózní #Netflix #thepaleblueeye #thriller