Madonna ohlásila turné k 40. výročiu svojej hudobnej kariéry

Hudba.sk; TASR

Americká popová speváčka Madonna pri príležitosti 40. výročia vydania debutového albumu oznámila v utorok svetové turné. TASR informáciu prevzala zo spravodajskej stanice BBC News.

Madonna na avizovanom turné predstaví piesne z celej svojej kariéry od debutového počinu Madonna (1983) až po najnovší štúdiový album Madame X (2019). Turné s názvom The Celebration Tour bude mať celkovo 35 zastávok. Madonnino predchádzajúce turné Sticky & Sweet Tour (august 2008 – september 2009) je s tržbami 411 miliónov dolárov najvýnosnejším koncertným turné ženskej interpretky v histórii.

Turné sa začne v júli v kanadskom Vancouveri. Speváčka následne zavíta do Londýna, New Yorku, Barcelony, Paríža či Štokholmu. Sériu koncertov Madonna ukončí 1. decembra v holandskom Amsterdame. Oznámenie nového svetového turné prichádza v čase, keď umelkyňa pripravuje filmovú biografiu na základe svojho životného príbehu, všíma si AFP.


Madonna

Minulý rok vyšla kompilácia Finally Enough Love: 50 Number Ones, ktorá zahŕňa jej celú kariéru a obsahuje tanečné remixy jej najväčších hitov. Dvadsiatka z týchto skladieb sú raritné nahrávky, ktoré sa dočkali svojho prvého oficiálneho vydania.

Viac o téme: #40. výročie #Madonna #thecelebrationtour #tour2023 #turne2023