Gitarový virtuóz a spevák Dávid Bílek v skladbe “Blízko” pripomína začiatky vzťahu!

PR/BRAND MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ

Meno o ktorom sa už veľa písalo, keďže Dávid bol účastníkom v talentových televíznych súťažiach, kde zožal obrovský úspech. Už v mladom veku sa prebojoval medzi hudobnú špičku a okrem dokonalej hre na gitare, odštartoval umelec svoju spevácku kariéru. Nový rok odštartoval romantickou baladou “Blízko”, kde nevynechal aj kvalitné gitarové sólo!

Mladý hudobník Dávid Bílek pochádza z Banskej Bystrice a len pred pár rokmi sa stal historicky prvým dvojnásobným absolútnym víťazom Slovenských konzervatórií v hre na klasickú gitaru. Zvíťazil v prvom ročníku Viva ulica v rámci projektu Viva Musica 2017 a za jeho úspechy mu bola ministrom kultúry udelená Cena sv. Gorazda. Vynikajúci gitarista sa zviditeľnil ešte ako talentovaný tínedžer v šou Česko Slovensko má talent a neskôr aj v speváckej súťaží SuperStar, kde všetkým predviedol, že hra na gitaru je jeho veľkou vášňou.

„Po účinkovaní v Superstar v top 20 sa udialo veľmi veľa. Spoznal som mnoho ľudí z hudobnej scény, odohral asi najviac koncertov za celý svoj život, robil som na svojich vlastných koncertoch. Veľmi vydarený bol projekt One Man Show, ktorý som odpremiéroval v mojom rodnom meste Banskej Bystrici. S flamenco tanečnicami sme si zahrali a zatancovali aj v Čechách a mali turné po Slovensku. Ale na čo sa teším je rok 2023, v ktorom mám už teraz naplánované zaujímavé projekty a nové skladby”, hovorí talentovaný gitarový virtuóz.

No okrem gitary však Dávid ovláda aj svoj zamatový hlas s ktorým koncertuje po celom Slovensku. Najnovšia skladba vznikla pod režisérskym dohľadom Jána Stracha a @produkcebezestrachu, ktorí majú za sebou už kvalitné audiovizuálne projekty známych mien ako Monika Bagárová, Ján Bendig, Ektor, Lucie Bíla, Yzomandias a ďalší. Hudobnú produkciu zastrešil Adrián Líška a mix master mal na starosti Miroslav Chyška.


Ruka Hore

„Je to celkom vtipná príhoda, ale pieseň som začal skladať cez prestávky v ZUŠ, v ktorej učím gitaru. Hudbu aj text som zložil sám, ale finálnu verziu sme updatli s Adriánom Líškom. Má to veľmi moderný zvuk a čo je najviac charakteristické je španielka, ktorou som typický, takže som si nemohol odpustiť gitarové sólo. V skladbe Blízko v podstate opisujem moje fantázie a predstavy. V čase, keď som ju písal som bol nezadaný a po roku “nechodenia” mi emócia mať niekoho rád, začala chýbať. Preto mi hneď napadol námet na skladbu, ktorá zachytáva presne tie hanblivé začiatky, motýle v bruchu, dlhé rozhovory pri západe slnka, a aj keď sa človek niekedy bráni svojím pocitom, som presvedčený o tom, že každý z nás hľadá pravú lásku a chce sa len nechať unášať, ako sa ja nechávam unášať v mojej skladbe”, uzatvára myšlienku videoklipu Dávid Bílek.

Viac o téme: #Blízko #davidbilek #novinka #singel