Fred again.. skončil druhý v ankete BBC Sound Of 2023 a je spolufavoritom tohtoročných Brit Awards

Renáta Tomášová, Warner Music CZ

Producent Fred again.. uspel v ankete BBC Sound Of 2023. V užšom výbere obsadil druhé miesto za dievčenským triom FLO.

Sledovaná udalosť sa koná vždy na prelome decembra a januára a jej ambíciou je vybrať interpreta, ktorý najvýraznejšie ovplyvní tvár populárnej hudby v ďalších mesiacoch. História ankety siaha až do roku 2003 a na zozname nájdeme napr. Adele, Michaela Kiwanuka, PinkPantheress, 50 Centa alebo Ellie Goulding, medzi nominovanými v minulosti boli aj Billie Eilish, Central Cee či Lewis Capaldi.

Fred Gibson aka Fred again.. je uznávaným producentom (Ed Sheeran), v poslednej dobe sa však sústredí na vlastnú tvorbu. Jeho hudobný štýl osciluje medzi jemnou tanečnou elektronikou, pesničkárstvom, hiphopom a klasickým popom. Koncepčná trilógia Actual Life je ambientne tanečnou kolekciou pozoruhodných nahrávok, ktoré vychádazjú z útržkov video hovorov, audio konverzácii a ďalších zdrojov.


Fred again . .

V Anglicku boli oznámené nominácie na britské výročné ceny a medzi hlavných uchádzačov o Brit Awards tento rok patri práve Fred again.., ktorý získal nominácie v troch kategóriach. Môže sa stať Najlepším domácim interpretom, jeho album Actual Life 3 ašpiruje na titul Najlepší britský album a zároveň sa objavuje medzi piatimi tanečnými projektmi roka. Na slávnostný ceremoniál, ktorý sa uskutoční 11. februára v londýnskej O2 Aréne sa tešia aj Central Cee, Eliza Rose, Lizzo, Stormzy, Sam Ryder alebo David Gueta. Najviac nominácii získali Harry Style a duo Wet Leg.

Viac o téme: #bbcsoundof2023 #fredagain