Investigatívny dokumentárny seriál „Gunther’s Millions“ o jednom z najväčších daňových podvodov všetkých čias

Netflix Media Center

Multimilionár Gunther VI si žije v lone luxusu: cestuje súkromnými lietadlami, na večeru jedáva steaky s plátkami zlata a obklopuje sa očarujúcim sprievodom hovorcov a zabávačov.

Je to tiež nemecký ovčiak. Ako hovorí legenda, Guntherovho pradeda pôvodne vlastnila tajomná grófka, ktorej tragicky zomrel syn. Keďže grófka nemala dedičov, odkázala svoj značne veľký majetok svojmu milovanému psovi a zverila ho do opatery blízkemu priateľovi svojho syna, talianskemu farmaceutickému dedičovi a ctižiadostivému impresáriovi menom Maurizio Mian. Za posledných 30 rokov vybudoval Mian v mene svojho psieho šéfa impérium vrátane očarujúcich nákupov nehnuteľností, kontroverzných sociálnych experimentov a jeden z najväčších daňových podvodov všetkých čias.


Netflix

Je to rozprávka krásna aj bizarná a prirodzene kladie veľa otázok. V tejto smršti štvordielneho investigatívneho dokumentárneho seriálu prechádzajú výkonní producenti Aurelien Leturgie a Emilie Dumay krížom krážom zemeguľu pri hľadaní odpovedí. Získavajú prístup k doteraz nevídaným archívnym materiálom a sadnú si aj na intímne a niekedy šokujúce rozhovory s Mianom a zvyškom Guntherových dlhoročných spolupracovníkov v nádeji, že pochopia komplikovanú pravdu o najbohatšom zvieratku sveta.

Viac o téme: #dokumentarny #gunther-smillions #Nrtflix