Yael v novom songu “Arabela” nadväzuje na svoj posledný klip. Táto žena ho dostala do hrobu!

Mgr. Peter Zajíc - Co-Founder & Production manager ILLUMINATE

Len začiatkom nového roka vydal YAEL tématickú skladbu „Už navždy“, ktorej klip metaforicky a explicitne znázorňuje istú časť Matúšovho života, kedy prežíval náročné obdobie.

Vo videoklipe je zobrazený pohrebný obrad, kde figurovala nielen jeho dcérka Nea, ale aj jej mama, známa speváčka Veronika Nízlová. Práve malá Nea hrá v klipe kľúčový metaforický prvok symbolizujúci Matúšovu nádej a svetlo života, ktorý sa odzrkadlil aj v jeho hudobnom pokračovaní. Skladba “ARABELA” tak pomaly odhaľuje ďalší diel skladačky, pre ktorý interpret zažil na vlastnej koži svoj pohreb.

YAEL nenecháva svojich fanúšikov dlho čakať a po silnej skladbe akou “Už navždy” rozhodne je, prichádza ďalšia skladba s názvom ARABELA. Filmový vizuál tohto tracku prináša ďalší fragment z veľkého pripravovaného celku, ktorý zatiaľ ostáva tajomstvom. Videoklipy oboch skladieb ( Už navždy a Arabela ) však majú zopár viditeľných spoločných menovateľov a prvkov, ktoré napovedajú, že sa najskôr jedná o časti z väčšieho celku. V klipe si zahral opäť Martin „Maxo“ Šrámek v úlohe farára, tak ako v prvom pohrebnom klipe, no predstaví sa tam aj jeho súčasná priateľka a úspešná speváčka Veronika “Ronie” Adamičková, ktorá je dôležitým prvkom v celej skladbe. Speváčka si zahrá po boku Yaela jeho priateľku a spolu tak znázornia toxický vzťah, ktorý neskončí šťastne. Pod vizuálne spracovanie Arabely sa podpísali opäť jeho ILLUMINATE PRODUCTION s uznávaným klipovým režisérom Martinom Mikom, ktorý prináša doslova filmový zážitok. Dielo hudobne spracoval Maxo Mikloš a pod master sa podpísal Miroslav Chyška.


ILLUMINATE

„Myslím si, že mnohí z nás aspoň raz v živote prežili komplikovaný vzťah, z ktorého si nesú rany a nie vždy pekné spomienky. Človek si vtedy hľadá „svetlo na konci tunela“, ku ktorému sa uchýli alebo ho motivuje vstať a pokračovať vpred. Preto aj táto skladba pre mňa veľa znamená, lebo mi pripomína niečo, čomu sa už chcem vyvarovať… už navždy. Preto by som k tomu len dodal na záver a to sa netýka toxických vzťahov, ale niekoho konkrétneho, o kom zatiaľ nechcem verejne hovoriť, ale zostaň v mojom srdci princezná Arabela, už navždy“, uzatvára YAEL.

Viac o téme: #ARABELA #novinka #singel #Yael