Na kávu a čaj, neostal nám čas … a prečo? O tom spieva Jana Krištof Lehotská vo štvrtom pokračovaní 360 Live Studio Session

Peter Dechet

Práve v tento týždeň budeme prežívať najväčší sviatok všetkých zaľúbených, Valentína. A práve na tento týždeň si Jana pripravila v rámci projektu 360 stupňových živých nahrávok z jej štúdia, jednu z najromantickejších piesní jej ostatného albumu Dotyky slov, pieseň Káva a čaj.

„Pieseň Káva a čaj, aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá, je vlastne love song. V piesni prechádzame celým vzťahom dvoch zamilovaných. Od vášnivých začiatkov, cez obavy, čo bude alebo nebude, či to vyjde alebo nevyjde, či je ten pravý, tá pravá, až po konečné vyznanie a prianie, aby každý deň bol ako tie prvé. Plné vášne, lásky, objavovania, no i vzájomnej dôvery a vytvorenia si svojho spoločného bezpečného prístavu, kde bude celý svet len taký, ako si ho vysnívame“ hovorí o svojej piesni Jana.

Projekt 360 Live Studio Session sa pomaly blíži ku koncu. Pieseň Káva a čaj je v poradí štvrtou a predposlednou z celého projektu live videí. A na otázku prečo vlastne vnikol projekt živých nahrávok, odpovedala Jana takto: „Občas sa na nás organizátori koncertov a festivalov obracali s otázkou, či vieme aj naživo zahrať tak, ako znejú piesne na našom CD? Aká atmosféra z nás ide pri živom koncerte a či nemáme nahratý aj náš koncert, či živé vystúpenie? Nejaké nahrávky samozrejme sú a sú aj zverejnené na našom youtube, no ja a aj všetci v kapele sa chceme neustále posúvať ďalej. Neustále hľadáme nový zvuk, novú energiu v našich piesňach a chceme sa stále posúvať vpred. Dnes by som už niektoré z našich prvých nahrávok aj najradšej vymazala, no nechali sme ich verejné. Nebudeme nič skrývať, toto sme my, taký sme boli na začiatku našej hudobnej cesty, takýto sme dnes a neustále pracujeme na tom, aby sme s každou nahrávkou v budúcnosti boli stále lepší a lepší. Takže aj tento impulz bol jeden z tých, ktorý v nás odštartoval chuť priniesť nové nahrávky a ukázať, ako znejú naše piesne na koncertoch. No ak by som mala povedať čo bolo úplne prvou inšpiráciou, tak to bolo video kapely rádia Expres „Škampi na žaru“ s coverom „Chlap na kríži“.


Jana Krištof Lehotská

Aranž piesne robil ešte vynikajúci Ďuďo z Hexu, na bicie hral Ozo z Korben Dallasu, pieseň naspievala Michaela Mäsiarová a na videu ešte uvidíte a počujete Michaelu Škorupovú a Miroslava „Mirečka“ Baričiča z Polemicu. Už pred cca šiestimi rokmi táto partia priniesla v 360 stupňovom videu tento cover. To bola asi úplne prvá inšpirácia, spraviť niečo podobné. A keďže radi skúšame niečo nové, môj gitarista a manažér našej kapely Peťo Dechet je ITčkár, neustále sa hrá s novinkami, študuje prácu so zvukom, prácu so svetlom, kamerou a všetko čo sa naučí, naštuduje a hneď prinesie, aby sme to skúsili. A prečo nie? Radi sme iní, radi skúšame nové veci aj keď častokrát s nejasným výsledkom aj za cenu, že si možno narazíme nos o stenu. Ale aj to je skúsenosť a každý pád či neúspech nám dáva šancu poučiť sa a ísť vpred. No sme veľmi radi a vďační, že naše Live Session nie je ranou o stenu, ale našlo si svojich fanúšikov. Dostali sme krásne reakcie a máme veľkú radosť, že sme mohli spraviť radosť všetkým, čo nám fandia a zamilovali si naše piesne. Tak Vám s týmto našim štvrtým pokračovaním prajeme krásneho Valentína, plného lásky, dôvery a vzájomného porozumenia. To je v živote to najdôležitejšie.“

Štvrté pokračovanie 360 Live Studio Session, pieseň Káva a čaj.

Viac o téme: #360livestudiosession #janakristoflehotska #kavaacaj #novinka #singel