Peter Cmorik už zajtra pokrstí album v Košiciach, blíži sa aj koncert v Bratislave

Populárny spevák, ktorý sa do sŕdc fanúšikov zapísal v roku 2006 ako víťaz druhej série Slovensko hľadá SuperStar, vydal na sklonku minulého roka po deviatich rokoch nový album s názvom Guitardisco.

Počas dlhšej albumovej odmlky Peter Cmorik so svojou kapelou vydávali len single a kratšie EP nahrávky. Uvedenie novinky spevák oslávi s fanúšikmi v metropole východu aj v hlavnom meste.

„Názov Guitardisco je možno zvláštny, ale vystihuje to, čo som pri jeho tvorbe a nahrávaní hovoril najčastejšie, že chcem, aby to tancovalo, aby to bolo svieže a malo to energiu, vyžarovalo tanečnú náladu, napriek tomu, že skoro všetky songy sú založené na gitarových rockových riffoch,“ hovorí Peter Cmorik.

Na albume je deväť skladieb, z ktorých sa už tri dočkali videoklipov. Ide o piesne Pripíjam, Protipól a 3 minúty, pričom posledné dva sú príbehovo naviazané. „Nahrávanie tohto albumu ma bavilo asi najviac v celej mojej štúdiovej histórii. Veľa práce som urobil vo svojom štúdiu a demá z neho vychádzali už ako celok, ako kvázi hotová skladba, do ktorej producentsky zasahoval Laco Rychtárik s jeho úžasným talentom a súčasným pohľadom na hudbu,“ dodáva.

Nielen o novom albume, ktorého komiksový vizuál vznikol vďaka fotografovi Jánovi Štovkovi, spevák rozprával v aktuálnom dieli podcastu Zoznam:sa.


Radio VIVA

Koncerty s krstom albumu Guitardisco:

17. 2. – Košice, DKC Veritas – vstupenky
24. 2. – Bratislava, Rivers Club – vstupenky

Viac o téme: #GUITARDISCO #koncert #krst #petercmorik