Práve v kinách – animované múmie z Egypta na výlete v súčasnom Londýne

Peter Gašparík, Continental film

Vedeli ste, že hlboko pod povrchom zeme sa v Egypte skrýva starobylé mesto, v ktorom žijú múmie? Nuž, v novom animovanom filme sa s niektorými z nich dokonca vydáte na nečakaný výlet do Londýna, ktorý ich očarí aj zmätie. Celá rodina sa môže práve teraz v kinách zabaviť na rozkošnej snímke s jednoduchým názvom Múmie.

Ústrednú trojicu sympatických múmií tvorí princezná Nefer, bývalý kočiš Thut a jeho mladší brat Sekhem, ktorého viaže silné puto s domácim maznáčikom, rozkošným krokodílom Crocom. Keď ambiciózny archeológ Lord Carnaby ukradne vzácny prsteň kráľovskej rodiny, naši hrdinovia sa musia vydať v jeho stopách. Dostanú sa až do dnešného Londýna, na ktorý nemohli byť pripravení. Technický pokrok a moderné zvyklosti im pripravia niekoľko zábavných prekvapení. Podarí sa nesúrodej skupinke spojiť sily, nájsť prsteň a vrátiť sa s nim domov?


Continental film

„Múmie sú filmom plným humoru a dobrodružstva, ale predovšetkým filmom plným lásky,“ hovorí režisér Juan Jesús Garcia Galochaa. „Často sa v priebehu našich životov uzatvárame a nie sme schopní prekonať vlastné strachy, pretože nám chýba sila urobiť krok, ktorý je potrebný na vyriešenie problémov. V tomto filme sme sa snažili ukázať, že láska je všetkým a práve ju potrebujete na vykonanie toho kroku vpred.“

V rodinnej snímke Múmie sa môžu slovenskí diváci a diváčky už tento víkend tešiť na hlasy dabingových hercov Maroša Baňasa, Matúša Krátkeho, Kristínu Turjanovú, Gabiku Dzuríkovú, Braňa Bystrianskeho, Oľgu Belešovú či Petra Rúfusa, ale aj speváčky Sisy Sklovskej a Titusza Tóbisza. Do kín toto zábavné animované dobrodružstvo priniesla distribučná spoločnosť Continental film.

Viac o téme: #animovaný #continentalfilm #dobrodružný #komédia #Múmie #rodinný